:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 141
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Лексус GS 450" - седан със спортен нрав и нови технологии

Хибридът разполага с обща мощност на агрегатите от 345 к.с.
СНИМКА: ИНТЕРНЕТ
----------------
Хибридите все по-успешно навлизат на пазарите не само в САЩ, но и в Европа. И затова сериозна заслуга имат моделите на "Лексус". Повече от 2/3 от продадените автомобили на компанията само в Германия са именно хибриди. Последният от тях е GS 450, който се предлага и в модификация Sport.

Дори в стандартния си вариант GS 450h си е един чисто спортен седан. И няма как да бъде - благодарение на усъвършенстваната си хибридна система той разполага с 345 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 сек., а същевременно отделя най-ниските в класа си СО2 емисии - само 137 г/км.

Впечатляващите резултати се дължат на обновеното шаси, новото окачване и отличната аеродинамика. Купето е просторно и налага нови стандарти за комфорт, качество на изработка и авангардни технологии. Това включва най-големия мултимедиен дисплей в света, интелигентна S-Flow климатична система, както и допълнителни системи за подпомагане на водача.

Като цяло новото поколение на седана съчетава прецизно и директно управление със завиден контрол на шасито и превъзходна стабилност при високи скорости. Всичко това е гарнирано с ненадминатия комфорт, характерен за марката. Значителното подобрение в управляемостта е постигнато благодарение на изцяло преработеното шаси, чиято твърдост и структурна устойчивост на усукване са повишени с 14%, ново окачване и по-мощни спирачки. Както, разбира се, и иновативни технологии, като адаптивно автоматично променливо окачване на 4-те колела (AVS) и системата Lexus Dynamic Handling (LDH), включваща активно завиване на задните колела при версията F Sport.

Модификацията GS 450h F Sport е оборудвана със системата LDH за индивидуален контрол на всяко от четирите колела, която за първи път в света интегрира активно завиване на задните колела (Dynamic Rear Steering - DRS), кормилно управление на предните колела с променливо предавателно отношение (VGRS) и електрическо сервоуправление на волана (EPS). Системата координира всеки аспект от контрола на предните и задните колела, за да осигури остро, пъргаво и уверено пътно поведение, комбинирано с по-директна реакция на действията на водача.

Новият "Лексус GS450" разполага с най-новите технологии за активна безопасност и системи за подпомагане на водача, които се предлагат на пазара. 5-степенната интегрирана система за управление на динамичното поведение на автомобила (5 VDIM) вече интегрира и LDH. При влизане в завой или при спиране VDIM осигурява отличен ъгъл на приплъзване между предните и задните колела. Системата координира всеки аспект от контрола на предните и задните колела, за да осигури остро, пъргаво и уверено пътно поведение, комбинирано с по-директна реакция на действията на водача. Допълнителните системи за активна безопасност включват система за следене на мъртвата точка с индикация в страничните огледала (Blind Spot Monitor) и проектор, визуализиращ информация върху предното стъкло пред очите на водача (Head-up Display).

Автомобилът прави впечатление и с изцялo нов дизайн на интериора и екстериора, който е крачка напред в развитието на дизайнерската философия на марката, L-finesse. Новата смела и динамична линия на екстериора включва изключително агресивна предна решетка, която осигурява внушително присъствие на пътя. Няколко изключително иновативни технологии се появяват за първи път в моделната гама на GS.

Интериорът на машината предлага увеличено вътрешно пространство и комфорт за всички пътници. Тези на предните седалки се радват на увеличено пространство за краката и до 30 мм повече място за главите. Мястото за колената на задните седалки е увеличено с 20 мм, а мястото за главите - с 25 мм. Благодарение на подредбата и пакетирането на хибридната батерия, обемът на багажника в GS 450h е нараснал с над 60%.

Мултимедийните и навигационните технологии превръщат GS 450h в модерен развлекателен, навигационен и комуникационен център. Електронният многофункционален дисплей (EMV) е интерактивният пулт за управление - 7-инчов пълноцветен, чувствителен на допир екран, който позволява да се наблюдават и управляват много системи, включително аудиосистемата, климатичната система, системата за подпомагане на паркирането и навигационната система. Много системи могат да се активират и с гласови команди.

Навигационната система, използваща 40 GB HDD (твърд диск), обхваща България и цяла Европа, като на екрана може да се извеждат едновременно две карти - в едър и в дребен мащаб. В страните, където се осигурява динамична информация за маршрута (DRG), картите се допълват с актуална информация за пътното движение, която помага да се избегнат забавянията.

"Лексус GS 450h" е първият в света луксозен спортен седан с предно разположен двигател и задвижване на задните колела, оборудван с пълнохибридна система, задвижвана от два агрегата - мощен електромотор и бензинов V6 двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, оборудван с последно поколение система за директно впръскване D-4S. Второто поколение на хибридната система Lexus Hybrid Drive се отличава с редица подобрения във всеки аспект и в резултат съчетава значително намаляване на разхода на гориво, CO2, NOx и PM емисиите със спортна динамика, на която могат да завидят конкуренти, задвижвани от V8 бензинови агрегати.

Моделът e оборудван и с адаптивна система за завиване на фаровете (АFS), която значително подобрява видимостта при влизане в завой. При ниски скорости системата завива един от фаровете с по-голям ъгъл, за да подобри видимостта в кръстовища. При създаването на машината e използвана подсилена стомана в структурата на автомобила, за да осигури максимална безопасност при челни, странични удари и удари отзад. Подсилената стомана спомага за равномерното разпределяне на силата, генерирана при удар, намалява деформацията на купето и запазва пространството за пътниците.

Японският конкурент на "Мерцедес Бенц Е-class" и БМВ 5-а серия се появиха на пазара на цени от около 53 000 евро.

 -----------------
 -----------------
 ----------------
1053
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД