:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Американците продължават да се запасяват с оръжие

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Рекордните 2.8 млн. американци са се сдобили с оръжие през декември м.г.
Броят на заявките за проверка от Федералното бюро за разследване (ФБР) на хора, закупили ново огнестрелно оръжие през декември, е достигнал 2.8 милиона, което е с 800 000 повече в сравнение с предишния рекорд през ноември, предадоха агенциите. В сравнение със същия месец на 2011 г. скокът е с 49%. Според действащото федерално законодателство при покупка на огнестрелно оръжие ФБР задължително извършва проверка дали купувачът не е обект на ограничения.

Споровете в САЩ за правото на американските граждани да притежават огнестрелно оръжие се засилиха, след като на 14 декември в Кънектикът Адам Ланца застреля 20 деца и шестима възрастни, преди да се самоубие. Противно на очакванията след всеки инцидент със стрелба интересът към огнестрелното оръжие се засилва заради страха на хората за сигурността им или заради опасения, че властите ще въведат различни ограничения. Праз т.г. се очаква президентът Барак Обама да предприеме кампания за приемане на нови закони, които могат да ограничат продажбата на някои полуавтоматични пистолети и карабини.





4
918
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
03 Януари 2013 21:23
Какво да очакваме, в това диво време , американците да престанат да гледат славните си уестърни ли ? Убиването на хора в тази страна е национален спорт, Дами и Господа. Бог да им прости греховете към други страни и народи... img]http://segabg.com/img/i_dog.gif[/img]
04 Януари 2013 07:27
Докато американците имат оръжие -
чичлеризъмът нема шансове.
04 Януари 2013 14:47
Бе, тия хора както са тръгнали- утре БТР ще си купуват.
То бива , бива, демократични ценности , ама....
Как ще ги стигнем, а ?
04 Януари 2013 18:34
Последния убиец се възползва от законно притежавания пистолет на майка си! Защо тези хора сами си предоставят предпоставки за следващите такива случаи?! И хич не ми разправяйте, че ако имаше някой въоръжен в училището просто щеше да гръмне стрелеца! Както се видя от нападението на банката в Сливен, просто въоръжения щеше да е първия прострелян!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД