:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

"Ал Джазира" купи телевизионния канал

"Карънт Ти Ви", създаден през 2005 г. от бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор и неговия съдружник Джоел Хаят, предаде Би Би Си. Условията по сделката не са обявени, но според експерти цената на кабелната "Карънт Ти Ви" е около 500 милиона долара. Гор и Хаят остават в телевизията като членове на екипа от съветници. С придобиването на кабелен телевизионен канал в САЩ "Ал Джазира" получава стимул за амбициите си да се конкурира на американския пазар с новинарските телевизии CNN, MSNBC и Fox. От катарската телевизия не скриха намерението си да прекратят излъчването на програмите на "Карънт Ти Ви" в сегашния им вид и да стартират нова програма, основаваща се главно на денонощно излъчвани информационни блокове. Преди сделката "Ал Джазира" имаше около 4.5 милиона зрители в САЩ, като плановете й са да се възползва от факта, че сигналът на "Карънт Ти Ви" достига до близо 50 милиона домакинства в САЩ. В момента катарската телевизия излъчва в 130 страни в света и се приема от 260 милиона домакинства.



Италианските власти разследват "Булгари"

за укриване на данъци, съобщиха местните медии. Италианската луксозна марка е обвинена, че е избегнала плащането на данъци за над 70 милиона евро. Местната финансова полиция разследва финансите на компанията, откакто тя беше купена от френската марка LVMH през октомври 2011 г. След това "Булгари" пренасочи приходите си към Люксембург и Ирландия чрез холдинги, вместо да декларира печалбите си в родната си Италия. Компанията отрича обвиненията, но разследването продължава. Преди време италианската прокуратура повдигна обвинения и срещу дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана за укриване на данъци.
563
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД