:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВФ иска нов план за оздравяването на икономиката на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Барак Обама
Споразумението за избягване на "фискалната пропаст", постигнато от Конгреса на САЩ, е недостатъчно, счита МВФ и поиска от американските представители да постигнат споразумение за "цялостен план за оздравяване на публичните финанси на страната", съобщи АФП. "Ние се радваме за мерките, които американският Конгрес предприе, за да избегне повишаването на данъците и рязко намаляване на обществените разходи", каза говорителят на фонда Гари Райс в комюнике. От МВФ обаче искат да бъде приет възможно най-бързо цялостен план, позволяващ "да се осигури едновременно повишаване на държавния ресурс и овладяване на разходите за социална сигурност в средносрочен план", заяви той. Според Райс от основно значение е бързото вдигане на законово определения таван на дълга на САЩ.

Американският президент Барак Обама подписа и превърна в закон споразумението, за което се договори с Конгреса, за да избегне "фискалната пропаст" от резки повишения на данъците и драстични, незабавни съкращения на разходите. Обама също така подписа и новите разходи за отбрана. Законопроектът отпуска 633 млрд. долара за войната в Афганистан и има за цел да повиши сигурността на мисиите зад граница.

10
1459
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
03 Януари 2013 20:54
МВФ и американските политици и икономисти са глупаци.

Кога ще видят, че царят всъщност е гол?

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2012/12/1.html
03 Януари 2013 21:17
В МВФ са дотолкова зомбирани, че вече объркват понятията с посоките...
03 Януари 2013 22:53
МВФ май много насериозно са се взели.
04 Януари 2013 00:13
Министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър ще подаде оставка в края на януари
04 януари 2013
Министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър ще подаде оставка в края на януари, потвърждава пред вестник “Политико” източник от обкръжението на министъра.
„Гайтнър планира да напусне администрацията на САЩ в края на януари. Това не е свързано с предстоящото обсъждане с Конгреса повишаване на тавана на държавния дълг, оставката е планирана отдавна, и Гайтнър нееднократно е заявявал намерението си да напусне поста в началото на втория мандат на Барак Обама”, твърди източникът.
В състава на новата администрация на преизбрания през ноември Обама по различни причини няма да бъдат настоящият държавен секретар Хилари Клинтън, финансовият министър Тимъти Гайтнър, министърът на отбраната Леон Панета и вероятно министърът на правосъдието Ерик Холдър. Очаква се Обама да оповести състава на новата си администрация в следващите седмици.

04 Януари 2013 00:18
Нов план за оздравяване на икономиката ли? На първо място разбиване на корпорациите и монополите. После, създаване на свободен пазар. Сетне, истинска конкуренция. Туй същото нещо се отнася и за България.
04 Януари 2013 07:59
Кой го бръсне МВФ в САЩ, та чак изисквал нов план! Това да не е Гърция?
04 Януари 2013 09:15
Тея па не им писна да разиграват драматичен театър. Макар че сигур и от това некои правят кинти.
04 Януари 2013 09:26
Наистина няма логика машата /МВФ/ да задава посоката на ръката /FED/ която я държи. Според мен т`ва е начало на театрото "Ний не щем да си вдигаме тавана на дълга, ама на - МВФ го изисква за благото на световната икономика. Така че к`во да пра`им - ще се съобразим и ще изпълним "изискванията"". И си дадоха два месеца, през които се надяват с "ритане по кокалчетата" и "извиване на ръце" да изнудят света да "попие" поредната порция QE-та.
04 Януари 2013 11:56
Това да не е Гърция?


Опс! Наистина ли не е?
04 Януари 2013 18:02
Опс! Наистина ли не е?

Е, с тая разлика, че е с 11 самолетоносача.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД