:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР атакува телевизията на "Булсатком"

Прокуратурата разследва TV+ за данъчни престъпления в разгара на скандала между доставчика и каналите Би Ти Ви и ТВ7
Екипи на Икономическа полиция към СДВР вчера изненадващо влязоха в офисите на телевизионния канал TV+, собственост на тв доставчика "Булсатком". Официалното обяснение на МВР е, че акцията е по разпореждане на Софийската градска прокуратура, която разследва данъчни престъпления на тв канала. Това се случва в разгара на скандала между доставчика "Булсатком" и Би Ти Ви и ТВ7.

"Засега няма арестувани, екипите са на място и изземват и събират доказателства", обясниха пред "Сега" от СДВР. Работещите в телевизията щели бъдат призовани като свидетели на по-късен етап. От екипа отказаха коментар. Информационните агенции съобщиха, че ръководството на TV+ е забранило на служителите си да говорят по темата. По информация на "Дневник", цитирана от БГНЕС, те са били разпитвани за заплатите, плащат ли се осигуровки и други финансови въпроси. "Самият факт, че ТВ7 съобщи това, трябва да ви навежда на мисълта за някаква далавера", заяви пред OFFNews маркетинг директорът на "Булсатком" Тинко Тотев.

Спорът между доставчика и двете телевизии започна преди Нова година заради неуредени финансови отношения. Би Ти Ви спряха сигнала си от началото на годината, а ТВ7 заплашва, че ще го спре. Двете страни взаимно се обвиняват в рекет. Доставчикът твърди, че е изнудван за тройно повишение на таксите, което ще доведе до скок в крайната цена за потребителите. От Би Ти Ви отвръщат, че "Булсатком" лъже за броя на абонатите си и по този начин се опитва да си спести част от парите, които й дължи.

Градската прокуратура е действала светкавично по това разследване, стана ясно от думите на говорителя й Румяна Арнаудова. Пред "Сега" тя обясни, че досъдебното производство за данъчно престъпление е образувано на 3 януари. Само 6 дни по-късно беше проведена и акцията. "Не е бързо, действията по досъдебните производства започват веднага", аргументира се Арнаудова. Тя добави, че от столичното обвинение са решили да действат веднага, за да не се загубят доказателства. Засега не е ясно дали за 6-те дни от началото на разследването са прилагани специални разузнавателни средства.

"Това разследване няма нищо общо с "Булсатком", нито със скандала между него и Би Ти Ви", обясни Аранудова, но отказа да каже от кого е подаден сигналът срещу TV+. Тя не пожела да коментира и какви доказателства са иззети до момента. "Това са рутинни действия на прокуратурата и СДВР" коментира зам.-градският прокурор Роман Василев пред "Капитал".
12
2485
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
09 Януари 2013 20:12
МВР атакува телевизията на "Булсатком"

Всъщност МВР не са атакували, а са отишли да договарят условията за разпространение на "МВР Пикчърс" в мрежата на Булсатком. Договаряне в техен си стил.
.
Майтапът настрана, но ако бяхме нормална страна, останалите (поне) големи телевизии щяха да застанат зад ТВ+ и срещу милиционерските начини за разправа с нежелаещи да разпространяват "правилното слово". Защото утре акцията може да се повтори и срещу тях. Нали си спомняте какво изпя Роджер Уотърс:
"Together we stand, divided we fall."
Ако бяхме нормална страна
09 Януари 2013 20:46
Това разследване няма нищо общо с "Булсатком", нито със скандала между него и Би Ти Ви

Няма, разбира се.
09 Януари 2013 21:34
Можеше да се очаква, че след декларациите ще се включат дебеловратите, които в РБ масово са на държавна служба и много често носят униформи. И какво прегрешение намерили? Плащали част от заплатите под масата. Ами то тогава половината фирми из тукашната територия трябва да бъдат изпратени в дрънголника! Но най много се чудя на акъла на Булсатком. Като нямат печени адвокати, защо се не разходят из медиите да научат, как още преди 10-ина години беше проведена хватката анти-Шулева. Поне там, където се прави журналистика и никой не може да забрани дори на чистачката да стане дописник, най-лесно може да се оформи "втората" заплата така, че даже неудържим джебчия като Дянков да остане капо. Толкова ли не се намери някой да ги светне, че пари в медии могат да се вземат и с продажба на авторски права? Законно и еданакво изгодно, както за работодателя, така и за персонала...
10 Януари 2013 07:45
Някой въобще, да си е помислил, че това има нещо общо с бТВ и ТВ7??? Неееее. Едва ли има толкова заблудени хора... Това е част от борбата с корупцита, мафията и т.н. Малко притеснително е, че може да се гледа предварително по Voyo а ТВ7 знаят предварително за акцията. Но нима не сте готови да жертвате някои свободи в името на борбата с мафията и корупцията??? Да ни е жив и здрав новият властелин на държавата - Цветан Василев. Много ми е интересно да чуя мнението на титана Слави Трифонов, какво мисли за тази акция... ))
10 Януари 2013 08:25
Мдааааа, спомняте ли си Фидоска: "Ще разглеждаме даже ананимните сигнали!"? Изпускане, характеризиращо действията на управляващите.
Ето ,"разглеждат ги", по мутренски, комбинирано полиция и с "Понеже си абсолютен престъпник, на колене!".
Очакваният от управляващите ефект е очеваден- натиск върху фирма, която пречи на техни фирми. Участието на ударната група от МВР и прокурор/ държавата/- с надежда от трънката да изскочи заек- нарушение на закона - за да бъде унищожена пречещата фирма , та "правилната наша фирма" да й вземе бизнеса .
10 Януари 2013 08:47
Милиционерски акции в тоталитарен стил - утре могат и да я затворят цялата телевизия.
За неизрядни договори и плащане под масата (каквато е масовата практика в България) си има Главна инспекция по труда....
10 Януари 2013 08:50
Нова издънка на Цвък и подобните му! След хвърлените 100 000 000 за СРС-та не разбрали, че Булсатком не е собственик на ТВ+.Да ви имам и полЮцията...!
10 Януари 2013 10:15
Въпреки, че няма преки доказателства през търговския регистър, каналът ТВ+ е свързан със собствениците на сателитния тв-оператор "Булсатком". Заради ограничение в Закона за електронните съобщения, компанията не демонстрира свързаност с канала, защото ако притежаваш разпространителска мрежа, нямаш право да имаш и телевизия.Така пишат в Капитал.
10 Януари 2013 13:22
Въпреки, че няма преки доказателства злите езици твърдят, че преди около 3 месеца имаме смяна на собствеността в бтв, която е с шапка ЦвЦв. Това обяснява атаката срещу хора, които си отстояват интереса и масовото напускане на кадри от бтв.
10 Януари 2013 14:50
Булсатком е собственост на едни измамници и крадци! Това е ясно за всеки интелигентен човек в България. Тв + е собственост на същите мутри, но в момента се опитват да изопачат фактите (за пореден път) и да отрекат, че това е истина. Булсат ще бъдат осъдени и то по много параграфи: 1. Неизплатени суми по дотовор за 2012г. към Бтв медия груп, 2. водене на двойно счетоводство в телевизия Тв+, която е тяхна собственост, 3. Укриване на абонати и данъци, 4. жалби от недоволни граждани за неизпълнение на договорени условия, за измама и т.н
10 Януари 2013 22:55
Бойко звъни:
- Ало, Цецо, върви ли операцията в ТВ+?
- Да, в ход е!
- Арестувани има ли?
- Ама, Бойко, Цветан Василев е на телефона, не Цветанов!
11 Януари 2013 18:26
Който играе нечестно го хващат! Време е Булсатком да си плати за укритите данъци и всички останали неправомерно придобити финансови средства.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД