:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 217
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ се отрече от атома, но хареса референдума за пушенето

ГЕРБ подкрепи идеята на СДС за референдум за пушенето часове след като сините я обявиха. Управляващите дори смятат, че такова допитване е много по-полезно, отколкото това за ядрената енергетика, стана ясно от думите на председателя на ПГ на управляващите Красимир Велчев в парламента. "Темата "за" или "против" пълната забрана за тютюнопушенето на обществени места би била много по-полезна и с много по-правилен резултат, отколкото АЕЦ "Белене", защото това касае пряко хората и мнението е много поляризирано в обществото", заяви депутатът. Дори изчисли, че разделението на хората по този въпрос е 60:40, без да уточни в чия полза. Само допълни, че атомната централа е сред темите, които не могат да се поставят на референдум.

Велчев сгълча медиите, че не предават обективно нещата и не търсят консенсуса в обществото по спорни теми. "Когато някой не е доволен от някой закон, например развитието на туризма, излизат определен брой протестиращи, блокират кръстовище или правят митинг в София и се започва с "ето, недоволство, парламентът пак нищо не прави". В същото време в пъти повече хора седят вкъщи и казват "нека си протестират, ние сме "за". Но медиите не знаят колко са "за". Виждат се само тези, които са "против", коментира депутатът.

Във вторник СДС изненадващо съобщи, че започва събирането на подписка за референдум по въпроса за пълната забрана на тютюнопушенето на обществени места. Според шефа на предизборния щаб на сините Борис Марков целта е да спрат спекулациите на левицата, която обещавала да отмени забраната, когато дойде на власт.



3
998
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
10 Януари 2013 10:48
Управляващите дори смятат, че такова допитване е много по-полезно, отколкото това за ядрената енергетика


По-полезно ?! За кого ?!
10 Януари 2013 11:30
Защо през 80-те, когато работеха и шестте реактора бяхме на тъмно всяка зима, при режим на тока 3 към 1 и 2 към 2 .
10 Януари 2013 11:39
Темата "за" или "против" пълната забрана за тютюнопушенето на обществени места би била много по-полезна и с много по-правилен резултат, отколкото АЕЦ "Белене"

Явно полезността на темата за референдума според управляващите е обратно-пропорционална на значимостта на въпроса!
Интересно какво значи "правилен резултат" при референдум?!
Алото, през 80-те години на миналия век всички предприятия работеха и харчеха енергия. Сега 90 % от тях са продадени на скрап, затова и мощносттите ни стигат!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД