:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Напливът за евростипендии предстои

Общо 25 885 формуляра са подадени онлайн от студенти, които ще кандидатстват за евростипендии. За зимния семестър на академичната 2012/2013 г. финансова помощ ще получат 23 792 студенти, показват данните от сайта на проекта към 13.30 ч. вчера.

В предишните кампании за една стипендия кандидатстваха около 3-4 студенти. Засега интересът не е голям, но се очаква броят на желаещите да набъбне с наближаването на крайния срок за попълване на онлайн формуляра - полунощ на 27 януари. След това всички регистрирани трябва да заверят документа на хартия и във висшето училище. Крайната дата е 1 февруари. Класирането ще бъде обявено на 19 февруари.

Новото при тази кампания е, че квотата вече е около 20 на сто от студентите в съответната специалност, което е два пъти повече в сравнение с предишните фази на проекта. За разлика от предходните етапи за финансова помощ вече могат да кандидатстват и студентите по право, спорт, национална сигурност и военно дело. Причината за по-големия брой студенти, които ще могат да се класират, е, че бюджетът се увеличи до 65 млн. лв.

Иначе стипендията остава 120 лв. на месец, но се изплаща за пет месеца. Така за един семестър класираните ще получат общо 600 лв., които се изплащат еднократно. Кандидатите трябва да имат успех поне 4.00, да са редовни студенти в акредитирано висше училище и да нямат поправителни изпити. Първокурсниците нямат право да кандидатстват.
1945
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД