:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 451
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Част от инвалидите са ощетени при паркиране, реши съдът

Столичната община е нарушила конституцията и още два закона със спорната наредба за паркиране, става ясно от решение на административния съд. Според него текстовете, които дават право на преференциално паркиране в платените зони на хората с увреждания, са незаконни, тъй като облагодетелстват само някои категории.

Отменено е цялото приложение, според което преференциални карти се полагат за превозване на хора с инвалидни колички, протези, патерици или имат над 50% намалена работоспособност. Също и на тези с над 90% трайна неработоспособност поради сърдечни, белодробни и зрителни заболявания, както и напълно незрящите.

Всички останали хора с увреждания не могат да се ползват от предимството. Според съда освен конституцията, според която всеки има равни права, общината е нарушила и Закона за интеграция на хората с увреждания, чиято цел е да създаде условия и гаранции за равнопоставеност. Според съда наредбата противоречи и на Закона за защита от дискриминацията.

Решението може да се обжалва. Ако бъде потвърдено, общината трябва да даде еднакви привилегии за всички инвалиди. На 25 януари ще се гледа дело срещу винетките, които живеещите в центъра плащат от 1 октомври.
1
1572
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Януари 2013 10:15
Абсолютно правилно решение, но има смисъл само, ако изчезнат инвалидните табелки от джипове и лимузини на здрави и прави мутри и мутреси.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД