:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И НСО стана част от пропагандата на вътрешния министър

Цветанов посочи двама гардове, уволнени заради връзки с престъпността. Остана въпросът защо не ги е предал на прокуратурата
След опита за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган скандалите около Националната служба за охрана (НСО) не спират. В събота пред Дарик радио вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи за уволнението на двама гардове заради връзки с организираната престъпност. Те са били отстранени, като им е отнет допускът до класифицирана информация. Цветанов съобщи новината, за да се похвали как е "пречупил гръбнака" на мафията.

"Преди дни има освободени двама служители от НСО поради това, че нямат допуск до класифицирана информация, защото са засечени в структури до организираната престъпност. И тук е много важно да се знае, че единият от тези хора беше преди в личната охрана на Сергей Станишев. Това трябва ли да бъде веднага обвинение, че Сергей Станишев е замесен в организирана престъпност? Не, разбира се", каза МВР шефът.

По-късно в официално съобщение на НСО дадоха малко повече информация, като съобщиха, че името на eдиния охранител е Иван Иванов, без да уточнят на каква позиция е бил в службата. За гарда на Станишев обаче нищо не беше споменато. В неделя в. "Стандарт" съобщи, че това е Станчо Станев, който освен Станишев е охранявал и двама президенти - Желю Желев и Петър Стоянов.

С излизането на имената на бившите служители увисва въпросът защо, ако ги подозира във връзки с организираната престъпност, вътрешният министър не ги е предал на прокуратурата. В противен случай те биха могли да го съдят за обида и клевета.

Според източници на "Сега" и двамата охранители са дългогодишни служители на службата и са уважавани от колегите си. Тяхното освобождаване е станало още в началото на годината и поводът за това бил съвсем различен и най-вероятно личен конфликт. По неофициална информация двамата са изпитвали гардовете на вътрешния министър и са ги скъсали на него. Подобни изпити се държат постоянно от охранителите в НСО.



КРОС

Интересен факт е, че освободеният Иванов е охранявал през 2010 г. и самия Цветанов. Гардът е бил в сектор "Масови мероприятия", но при нужда го изпращали за лична охрана, тъй като бил служител с голям опит. Той фигурира на прочутата снимка, на която вътрешният министър прави крос в курорта "Албена" в компанията на шефа на ГДБОП Станимир Флоров и естрадния певец Веселин Маринов. Според източници от НСО Иванов е охранителят, който тича заедно с тях.
9
2831
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
03 Февруари 2013 18:54
"Те са били отстранени, като им е отнет допускът до класифицирана информация"
Най-педерасткият начин да отстраниш някого!
03 Февруари 2013 19:52
Интересен факт е, че освободеният Иванов е охранявал през 2010 г. и самия Цветанов.

Цецоу бандит!Айде бе,ще излезе че и боко е такъв...
03 Февруари 2013 21:37
***
03 Февруари 2013 22:18
Цвъцкотевини
03 Февруари 2013 22:23
"Досието за вербуване на Борисов вече не е тайна"
Борисов вербуван през 97-ма от служба наследник на 6-то
На 9 декември 1996 г. настоящият премиер Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организирана престъпност (ЦСБОП) като информатор.
Това става ясно от документи, публикувани от Бивол. Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в платформата на сайта за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks.

04 Февруари 2013 08:43
Всички се чудят на устойчивостта на народните симпатии към Борисов, и никой не забелязва, че силата му е в приятелите. Борисов обира позитивите, Цветанов с охота и национална отговорност поема негативите. Приятел. И по отношение на диадата Борисов - Дянков е същото... Абе... силата на човека е в приятелите му.
04 Февруари 2013 10:28
ДА,ама това,че са уволнени по други причини го разбираме само читателите на СЕГА,а Цвъки си каза версията(лъжата) по всички ТВ!
04 Февруари 2013 14:18
Какво ни интересува колко и кои гардове са уволнени?
Израз на добре свършена работа от силите за сигурност е сигурността по улиците в столицата и страната.
А кой е наказан, с колко е наказан или награден за перфектно свършена работа си е тяхна вътрешна организация за перчене, или за каквото там им служат наказанията или наградите. Резултатите от работата им се вижда на улиците от всички. Другото е ала- бала.
04 Февруари 2013 17:23
И все пак: едно нещо не може да му се отрече на Вицепремиер Цветанов - красноречието. Като започне да говори, направо ми се замайва главата. Все едно че Деветата симфония слушам! Същи Цецерон е, няма как да не го признаеме!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД