:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пореден депутат от ГЕРБ ще се обяснява за конфликт на интереси

СНИМКА: БГНЕС
Вяра Петрова
След като двукратно се провали в опитите си да изслуша депутата от ГЕРБ Емил Димитров по отправените му обвинения в лобизъм, държавната Комисия за конфликт на интереси ще пробва да привика за обяснения колежката му Вяра Петрова във връзка с постъпилите 3 сигнала да бъде проверена. Председателят на комисията Филип Златанов е уточнил пред "Преса", че това ще стане до две седмици.

В края на ноември Петрова подаде оставка като народен представител и общински координатор на ГЕРБ в Карнобат, след като от БСП сигнализираха, че ръководено от майка й сдружение е получило около 700 хил. лв. от европрограми за обучение на персонал. Втори сигнал замеси в скандала и съпруга на депутатката, който пък усвоявал европари за преквалификация на работници в Бургас. Случаят беше поет от парламентарната комисия за корупция по високите етажи на властта, но след кратко проучване на фактите нейният шеф Яне Янев го прехвърли на комисията на Филип Златанов. Оттам обещаха резултат да има в рамките на предвидения в закона двумесечен срок, който изтича през февруари.

Съгласно закона за предотвратяване на конфликт на интереси депутатката има право да бъде изслушана от комисията, за да отправи възражения срещу отправените към нея обвинения. Миналата година комисията кани на два пъти зам.-шефа на парламентарната комисия по земеделие и гори Емил Димитров, за да чуе неговата версия по сигналите срещу него, че лобира в полза на собствениците на частни гори и ловни стопанства, но той така и не се яви. Производството срещу него все още не е приключило, въпреки че законовият срок за това изтече преди около половин година.
2
1529
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Февруари 2013 18:46
Тая ще връща ли парите?
04 Февруари 2013 10:20
Как ги намират тези програми бе? Обучение на персонал....Ташак работа - ама парите сериозни. Няма ли на моята фирма да се падне една такава програмка.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД