:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тежко падане на Линдзи Вон помрачи старта на световното

Звездата на алпийските ски бе откарана в болница, а титлата спечели словенката Тина Мазе
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Членове на спасителния екип на световното в Шладминг поддържат Линдзи Вон на носилката, докато хеликоптерът я вдига от трасето, за да я отнесе към болница.
Тежко падане беляза началото на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Шладминг (Ав). Четирикратната носителка на Световната купа Линдзи Вон получи сериозни наранявания след препъване по трасето на вчерашния супергигантски слалом. Американката, която бе със стартов №19, имаше по-добро време с 0.12 сек. на междинната контрола от водачката Тина Мазе (Слвн), спуснала се точно преди нея. След падането Вон остана да лежи на пистата, където в продължение на 12 минути получаваше първа медицинска помощ. След това специален хеликоптер я вдигна и откара към близката болница. До късно вчера оттам не дадоха никаква официална информация относно състоянието на носителката на Купата, макар един от прегледалите я на пистата доктори да твърди, че от първия оглед става дума за счупена подколенна кост.

След падането на Вон единствено нейната сънародничка Джулия Манкузо успя да влезе в челната тройка - трета, а първите две си останаха водачката за Световната купа този сезон Тина Мазе и Лара Гут (Швейц). Световната титла е втора в кариерата на 29-годишната словенка, която има и злато от слалома на първенството в Гармиш-Партенкирхен (Гер) преди 2 г.

От стартиралите 36 състезателки 6 отпаднаха. Сред тях освен Вон бе и носителката на Световната купа за 2011 г. Мария Хьофл-Рийш (Гер). Други 23 от записаните в стартовия лист предпочетоха да не стартират. Сред тях бе и Мария Киркова, която два дни по-рано получи травма в дясната ръка, както и охлузвания по гърба и врата при падане на тренировка. Все пак Киркова храни надежди, че може да участва в следващите състезания в Шладминг.

Днес пък е първият старт на мъжете - супер-Г.
3
1270
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Февруари 2013 07:12
Много неприятно падане и тежка контузия - счупен пищял и скъсани коленни връзки. Този сезон свърши за Вон. Не съм сигурен, че трябва да се обвиняват организаторите обаче - да пистата беше тежка и се стъмняваше, но беше еднакво за всички. Второто място на Манкузо показва, че и по-късно спускане от това на Вон може да донесе добри резултати. Просто Вон тръгна да кара много рисково, защото Мазе направи страхотно спускане преди нея, и коляното й, с което има проблеми от няколко години, не издържа при приземяването на големия скок. Жалко за Вон, но Мазе тази година е просто най-добра.
06 Февруари 2013 10:09
Много, много неприятна контузия! Приземяването после беше много лошо и то и усука коляното.
Колко ще може да се възстанови е друг въпрос - жалко, а беше и една от най-смпатичните скиорки.
06 Февруари 2013 11:10
Дано се възстанови.Без нея белия керван няма да е същия...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД