:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
А оттук накъде?

Кво вадис, дяволе, от кой тамян бягаш?

Фокус: ...Въпросът, който всички си задаваме и за чийто отговор гадаем: защо си тръгна вицепремиерът Дянков?

Д. Главчев, ГЕРБ: Да, това, което се случи и което ние заявихме като парламентарна група, смятам, че е най-ясното и най-нормалното нещо, което се случва в една парламентарна република... Смятам, че коментарите дори са излишни! Наистина, че постът финансов министър и вицепремиер е много високо в йерархията на държавата, но въпреки това мотивите и основанията за подаване на оставката от Симеон Дянков са били достатъчно убедителни, за да се реши премиерът на такава стъпка!

Ф: Г-н Главчев, все пак тълкуванията на хода на вицепремиера не спират да се роят в публичното пространство... И от тази гледна точка е необходимо да имаме повече информация за аргументите на министър Дянков.

ДГ: Аз наистина не разполагам с мотивите на министър Дянков. Колкото до това какви интерпретации има в пространството, всеки е свободен да прави всякакви интерпретации. Аз ви изложих какви са фактите. Оттам насетне наистина интерпретации може да има всякакви в зависимост от това как човек прави прочит на даден факт. Спомняте си и че обоснованото предположение за участие на военното крило на "Хизбула" имаше много интерпретации, но ние винаги се водим от фактите и от това доколко прозрачно те трябва да се представят в обществото! Представяме това, с което разполагаме! Защо пък да не приемем, че има основателни причини министър Дянков?

Ф: Лични причини за оставка на вицепремиер?

ДГ: Защо изключвате и такава възможност? И може би да не е удачно да се навлиза в подробности. Наистина в момента, щом като почваме интерпретации, аз мога да ви предложа и такава интерпретация. Защо не приемат хората и нещо подобно? Всеки човек има право на лична преценка от това, което се случва в дадена ситуация!

Ф: Хубаво би било да се чуят тези мотиви, защото, докато те не се формулират публично, няма как се избегнат интерпретациите.

ДГ: Аз ви разбирам много добре, но приемете, че ако личният елемент е много силен, това вече е въпрос на преценка от страна на подаващия оставката, така че нека да запазим и някакво лично пространство, колкото и една обществена фигура да е на много, много висооко равнище. Все пак всеки човек има право и на лично пространство, и на лични решения. Съгласете се!

Ф: ...Както и да е. Да преминем по-нататък. В такива случаи винаги се пита, г-н Главчев, оттук накъде, кво вадис?

ДГ: Оттук - към стабилност, към повишаване на доходите на основата на тази стабилност! И предложенията, които чуваме за излизане от проблема със сметките за ток, от страна на политици основно, тъй като самите протестиращи, виждате, че бягат като дявол от тамян от политиците! Ако забелязвате, ако мога да използвам този израз.

Ф: А, те не бягат като дявол от тамян от всички политици, ако позволите... Не сте ли забелязали, че партии се усукват около протестите?

ДГ: Да, има някои политически партии, които не скриват, че имат участие. Те може би имат някакво основание в това. Те са поддържали една постоянна политика по отношение на ЕРП-тата. Имам предвид ВМРО и "Атака". Така че някои имат основание да участват в протест срещу ЕРП-тата от политическите партии, но други, които се опитват вече ДА СЕ ЯХНАТ НА ТАЗИ ВЪЛНА, смятам, че може да попаднат и в мъртво течение, ако продължаваме с морските метафори. Виждате, че протестиращите, като казах, че бягат от политиците като дявол от тамян, имам предвид БСП, ДПС и други отломки от тройната коалиция, за които не знам каква хигиена на отношенията трябва да притежаваш, за да се включваш в протести и да искаш оставка и парламентарни избори за проблем, на който ти си в основата!!

Ф: Имате предвид партията на г-жа Кунева?

ДГ: Да, и нея имам предвид! Партията на г-жа Кунева е сред третия елемент, който ви казах, който е някаква метаморфоза на третия елемент на тройната коалиция, няма как другояче да кажем, с различна близост към другите два елемента.

ЗАВЕСА
1397
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД