:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бивш еврокомисар съди ЕК заради оставка

Бившият еврокомисар по здравеопазването и защитата на потребителите Джон Дали, който подаде оставка миналия октомври, е подал жалба до Европейския съд в Люксембург в опит тя да бъде анулирана, съобщи германският в."Франкфуртер алгемайне цайтунг"(ФАЦ). Жалбата е била приета за разглеждане от съдиите в края на декември.

Шефът на Еврокомисията Жозе Барозу призова преди това Дали да подаде оставка заради разследване от страна на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) по жалба на тютюнопроизводителя Swedish Match, внесена през май. Фирмата посочва, че малтийски предприемач е използвал контактите си с Дали, за да поиска облаги, като в замяна лобира за бъдещо приемане на европейско законодателство в тютюневия сектор и по-точно за забрана на износа от ЕС на енфие. ОЛАФ не откри тогава доказателства за пряката намеса на Дали, но е установила, че той е бил запознат със случая. Той нееднократно отхвърли обвиненията и заяви, че е бил накаран "устно" да се оттегли от Барозу. Именно за това сега го съди в Люксембург, съобщи ФАЦ.

771
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД