:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 134
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР отвърна на протестите с мащабна спецоперация

Арестувани са 737 души, проверени са над 31 хил. коли, наложени са над 5000 глоби
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Мащабната акция на полицията беше проведена в цялата страна и насочена срещу "активния криминален контингент".
Министерството на вътрешните работи отговори на масовите протести в цялата страна с "мащабна комплексна операция за установяване и неутрализиране на активния криминален контингент", според информация на пресцентъра му от вчера.

Акцията е била проведена на територията на страната и в нея са взели участие служители на главните дирекции "Борба с организираната престъпност", "Гранична полиция", "Национална полиция", "Пожарна безопасност и защита на населението", СДВР и областните дирекции на МВР, ДАНС. Действията са координирани с прокуратурата.

Задържани са общо 737 души, от тях 580 - с полицейска мярка до 24 часа, 28 - с прокурорско разпореждане до 72 часа, 7 - с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", 5 - с влязла в сила присъда "лишаване от свобода", и един, отклонил се от изтърпяване на присъда. Заловени са 83-ма, които са били издирвани по следствени дела, както и лица, укриващи се заради международни заповеди за арест. Сред арестуваните са девет деца, които са настанени в домове за малолетни и непълнолетни.

Криминалистите са проверили наркосборища, нощни увеселителни и питейни заведения, както и водачите на неправилно паркирани моторни превозни средства. По време на спецоперацията полицаите са влезли в 5877 търговски обекта и са проверили 104 281 посетители в тях. В барове след 22 ч. са заловени 186 непълнолетни. Ударно са проверявани и автомобили - 31 589, като 20 от тях са се оказали крадени.

МВР определи за цел на мащабната акция "превенция и реализиране на проактивен подход в противодействието на престъпността и опазването на обществения ред". Също и "ограничаване на престъпленията против собствеността, наркоразпространението, незаконното притежание на оръжие и боеприпаси, противозаконно отнемане на моторни превозни средства, контрабандата и разпространението на цигари и алкохол без акцизен бандерол, трафика на хора, проституцията и сводничеството, незаконното преминаване на държавната граница, незаконната лихварска дейност". По време на операцията няма възникнали инциденти и пострадали служители на МВР, отчете пресцентърът.

За сравнение - на протеста в понеделник вечерта в София бяха задържани 11 души. Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов обясни пред агенция "Фокус", че единият от арестуваните е стрелял с газово оръжие срещу протестиращите, тъй като те блъскали колата му. От останалите 10 души двама били криминално проявени, а двама - непълнолетни. На всички е оформена заповед за задържане до 24 часа и са предадени на прокуратурата.



РЕКОЛТА

Вследствие на богатата "реколта" са образувани 253 досъдебни производства. Съставени са 2701 административни акта, наложени са 2548 глоби по фиш и са издадени 887 разпоредителни и предупредителни протокола по Закона за МВР. Най-много са констатираните нарушения за неправилно паркиране - 674.
19
6587
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
19 Февруари 2013 20:08
Хм, ами ако утре МВР дойде на дневен ред? Мнозина вече виждат в затвореността на МВР хоросана, който задържа статуквото толкова години ...
19 Февруари 2013 20:12
вчера социопатът, утре цецо, а скоро след него и Рапонът.
19 Февруари 2013 20:14
МВР отвърна на протестите с мащабна спецоперация

Само така. Бой по поръчковите лумпени
19 Февруари 2013 20:18
19 Февруари 2013 20:24
Това ли измисли като отговор на протестите Цвък след 4 дневно умуване?
19 Февруари 2013 20:59
Браво на бдителните новинари, но въпреки цифричките това си е твърде очаквано, за да го представят в "новина". Има още да растем, до висините на хроникьори на Великата българска революция...
19 Февруари 2013 21:05
Полицаите и джандарите вдигнаха щитовете пред НС и пропуснаха демонстрантите.

Другите пък на Орлов мост ги биха.

Изобщо паника и сбъркана работа. Но все пак и тези момчета с пагони, показаха, че са част от народа. И не желаят да пазят мутрите от народната любов.

19 Февруари 2013 21:11
700-800 прибрани за ден? Че те няма къде да ги настанят, освен да ги пуснат като провокатори между протестиращите - така ще си изплатят прегрешенията.
19 Февруари 2013 21:58
Две три такива акции и ще напълнят стадионите.
19 Февруари 2013 23:01
моето мнение е, че дори тиквоча не е толкова виновен, още по-гнусен е цвък - трябва да се отървем от това гнусно, жалко и долнопробно създание на тайните служби...
сещам се за следното твърдение на разочарован експерт - хубаво бойко е мутра, ама поне има качества - какви качества има цвък? - пита експерта - тоя боклук е готов и на гражданска война - шофьорчето на деа и цру....
19 Февруари 2013 23:05
Michael19 Февруари 2013 20:08
още повече, че сме свидетели на мвр икономика - поне навремето беше малко по завоалирано.... СЕГА страната се управлчва по съветско-хамерикански почин - не за тая твърда ръка хората избраха тиквата - още по-малко цвък...
19 Февруари 2013 23:54
Мога да предложа на МВР схема за справяне с протестите. Просто оставят си щитовете, защото никой не ги напада, не си слагат каските, защото никой не ги напада, не си носят палките, защото никой не ги напада. Обуват си скъсаните "кубинки", дето ги носеха пред църквата Св. Седмочисленици, за да са обути и те като протестиращите, и се включват в редиците на народа. Хубаво ще е да са с униформи, все пак този народ им ги плаща, а и никой не ги напада заради униформите.
Но ако все пак са "служебно възпрепятствани" да дойдат при народа, нека не забравят, че всеки удар с палка по главата на младеж, е удар по главата на собственото дете или родител, който не ги напада.
20 Февруари 2013 00:19
Служителите на МВР като цяло са объркани. От една страна шефовете им отчайващо ги натискат да действат твърдо, за да запазат Статуквото , но момчетата знаят, че като се приберат у дома трябва да помислят за родителите си и децата , а парите не стигат . "Горе"-шефовете , грижите им са по-малко -вземат шапката с пари и аут след като дойде новата власт. Но младите ? Някои от тях се изживяват на квартални бабаити, облечени във власт. Но винаги има после. А и вече всичко е ясно.... Много от младите служители знаят това. Оттам иде и разнопосочността в действията им .
20 Февруари 2013 00:26
Айде и малко ред да се сложи - не е трудно
20 Февруари 2013 00:58
следващите са МВР, какво се правят на ощипани девици...
20 Февруари 2013 06:09
Можело, значи...
20 Февруари 2013 06:39
"Сетила се Мара да се побара."
Показва се начин на работа:-"Ще те работя по Устава!"
Можеш да се оплачеш на Арменския поп.
Примитиви!
20 Февруари 2013 07:57
Също и "ограничаване на престъпленията против собствеността, наркоразпространението, незаконното притежание на оръжие и боеприпаси, противозаконно отнемане на моторни превозни средства, контрабандата и разпространението на цигари и алкохол без акцизен бандерол, трафика на хора, проституцията и сводничеството, незаконното преминаване на държавната граница, незаконната лихварска дейност".


Т.е. направено е всичко възможно да не се пречи на:
престъпленията против собствеността, наркоразпространението, незаконното притежание на оръжие и боеприпаси, противозаконно отнемане на моторни превозни средства, контрабандата и разпространението на цигари и алкохол без акцизен бандерол, трафика на хора, проституцията и сводничеството, незаконното преминаване на държавната граница, незаконната лихварска дейност!
Това само кадър на ВИФ или Симеоново може да го изпуйчи!
20 Февруари 2013 10:34
Разбиването на наркосборищата, дрогата по клубовете и всичката престъпна паплач трябваше да е ежедневие.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД