:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Стар вестник

От стар вестник и от стара проститутка винаги имало какво да научиш, според фолклорната сентенция. Вчерашната преса е безнадеждно остаряла, но съдържа и мъдрости. Остаряла e, защото събитията се развиват по-динамично от един вестникарски цикъл, а в Епохата ББ динамиката е свръхчовешка и скоростна. Мъдра е, защото носи опита на отминалия ден и човек нагледно вижда огромната разлика между вчера, днес и утре.

"Бойко Борисов: Държавата ми е по-мила, оставам!", пише от първата си страница "Труд". Е, да, ама тая милост вчера доби съвсем обратното изражение (и извращение) - часове след тази декларация премиерът подаде оставка с озадачаващи мотиви.

Така остаряха и умряха от старост и онзиденшните му заклинания (цитирани в "24 часа"): "Сваляме цената на тока с 8 на сто, вземаме лиценза на ЧЕЗ". Като прани чорапи увисват и бодрите реплики на парламентариста Д. Главчев от ГЕРБ: "Забавихме се, но ще решим проблема" ("Труд").

"Преса" е в пророчески транс: "Ако бунтовете не стихнат, Борисов готви втори кабинет". Засега не се сбъдва, но не е изключено да стане, щото не знаем днес какъв акъл ще му дойде на ББ. Току-виж инструктирал Народното си събрание да гласува против оставката му и да запретне ръкави отново. Затова прокобата на "Преса" може да стане актуална, може и да не стане. В същия вестник: "Пролее ли се кръв, вицепремиерът Цветан Цветанов си отива". Към вчерашна дата е вярно, доколкото е вярно за целия кабинет. По-нататък на две страници се обяснява как "Борисов ще държи докрай мандата".

Процентите, с които уж се сваля цената на еленергията, са възбудили напразно "Стандарт": "Държавата удари Енергото". Все тъй ирелевантно звучи и репликата на ББ към неосъществените финмин и вицепремиерка: "Вдигнете икономиката", получиха неизпълнима инструкция Лилето и Томислав Дончев.

Жив зор за народ и вестникари е да живееш в интересни времена. А дори Тюйлери не е паднал още...
1341
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД