:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Ред имаше едно време!

***
Нещо съвсем се обърквам напоследък.

Навремето си имаше ред - като протестират срещу някого, него хващат, уволняват, съдят или просто бият.

Сега протестираха пред икономическото министерство, даже малко позамеряха министъра му със снежни топки, а седмица по-късно - кой знае защо - уволниха комшията - финансовият Дянков.

Защо? Най-логичното обяснение, което ни дадоха бе, че бил карал ски на Пампорово.

Навремето си имаше ред - лятно време - на плаж, зиме - на ски.

Затова преди година на никого не му направи особено впечатление, когато уволниха министъра Трайчо - на какво приличаше това, посред зима да се изтяга на плажа в Дубай!

Сега обаче се оказа, че и ски не било трябвало да се карат през зимата - и министърът си отгърмя като едното нищо, след него пък внезапно разцъфтя и увехна сам премиерът!

Навремето някой като рече: "не виждам смисъл да подавам оставка", не откриваше смисъла още на следващия ден. Явно сега държавническата мисъл тече по-бързо...

Навремето си имаше ред - когато някой министър трябва да си ходи, първо си подава оставката, а после тича към летището, за да хване самолет към някоя дестинация без договор за екстрадиране.

Сега - обратното - за да си подаде оставката, човек трябва да отиде чак в Щатите, да я пусне оттам, а после да се прибере в София, за да го шлевят и да дава интервюта.

Навремето си имаше ред - където демонстрираш, там те и бият. Ясно и удобно и за двете страни.

Сега - пълна бъркотия - протестираш пред парламента, бият те на три километра от него. Както е тръгнало, най-удобно ще е да си протестираме пред къщите - повикаме малко, пообръщаме малко кофи, идват, набиват ни и се прибираме доволни по домовете, с чувство за изпълнен граждански дълг.

Навремето имаше ред - протестираме срещу цените и искаме качване на заплатите, примерно с десет процента, те ни казват - добре, ще ги качим с пет, само че от догодина. И те знаят, че няма да ги вдигнат, и ние знаем, че няма да ги пипнат преди инфлацията да изгризка повишението, но всички се разотиваме доволни от пазарлъка.

Сега протестиращите изобщо не искат поевтиняване на тока, а разни други неприятни за парламентарно представените и непредставените партии работи, а им натрапват осемпроцентно намаление само след седмица!

Навремето имаше ред - когато недоволни хора излязат на улицата, веднага отпред кукваше партиен лидер и обещаваше в момента, в който това корумпирано правителство си отиде, да поеме съдбите на милата родина и да направи радикален завой в посока светлото бъдеще и благоденствието на електората.

Сега властта се търкаля по паважа, а партийните лидери шушумигат и я побутват с върха на лачените си обуща. И даже много-много не си пращат активистите да развеят знамена сред хората, щото хората - кой знае защо - обещават да ги набият в рамките на мирния си протест.

Защо? Защото хората твърдят, че вече нещо хич не ги харесват, писнали са им, не искат да ги видят. Затова партийните лидери загрижено клатят глави и обясняват, че демокрацията била в опасност.

Една демокрация, ако се разклати от три катурнати кофи за боклук на улицата, пиши я бегала и с осемте, и без осемте на сто...

4
1411
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
20 Февруари 2013 19:42
.
20 Февруари 2013 21:57
21 Февруари 2013 09:46
Аз открих своя лидер и своята партия - Бирената Партия!!!
А Румен Белчев - премиер, премиер!!!
21 Февруари 2013 17:27
Чрез светло пиво - към светло бъдеще!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД