:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 226
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

КЗК отмени обществена поръчка



на Столична община, съобщиха от комисията. Като незаконосъобразно е определено решение за откриване на "договаряне без обявление" за изграждане на съоръжения за подземни води в пет градини в центъра на София. Дори по отношение на подземните води общината се е позовала на любимия си мотив да заобиколи конкурсите - авторско право. По същия начин кметството смята да похарчи над 14 млн. лв. за освежаване на парка около НДК, без да прави конкурс за проекта, защото той се полагал по право на проектанта на парка, който държал авторските права. КЗК обаче смята, че в случая с подземните води съществуващият договор на общината с "Екология и геология" ООД не нарушава авторски права и няма пречка да се възложи на друга фирма изпълнението на поръчката.



13 общини получават 6.1 млн. лв.,



за да развият дестинации с туристически потенциал. Парите са по ОП "Регионално развитие". За да кандидатстват за финансирането, общините трябваше да се обединят по три най-малко. Сега трябва да разработят туристически пакети и да диверсифицират съществуващите продукти, да подготвят информационни и рекламни материали за съответния район и продукт, които да бъдат представени на различни туристически борси. В резултат на проектите се очаква ръст на туристите с около 65% в райони, които досега не се били особено популярни, съобщи Деница Николова от УС на ОПРР. Очакваните приходи от повечето туристи са близо 125 млн. евро.



НДК минава към Министерството на културата



след близо две години управление от финансовото министерство, решиха министрите вчера. Причината е, че финансовото министерство вече е постигнало оптимизация на дейността на дружеството и е въвело правила за строга финансова дисциплина и финансов контрол по набирането и разходването на средствата, обясниха от правителството. "Промяната има за цел постигането на пълно съответствие между специфичния характер на търговската дейност на дружеството и отрасловата компетентност на неговия принципал. Предметът на дейност на дружеството включва основно организиране и провеждане на културни, научни, образователни, конгресно-конферентни и обществено-политически прояви в страната и чужбина", допълниха от Министерския съвет.
676
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД