:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Мокрите" пилета още са на пазара

Въпреки че Министерството на земеделието и храните на два пъти удължи срока за продажба на пилешки продукти, съдържащи повече от 4.3% вода, част от бизнеса така и не успя да се настрои към новите правила. След като вчера изтече последната отсрочка за производителите и наредбата за влагане на вода в пилетата окончателно влезе в сила, по щандовете на големите магазини все още се намираха стоки, които не отговарят на изискванията.

Проверка на "Сега" в няколко от големите търговски вериги вчера откри, че върху етикетите на три марки пилешки продукти не е отбелязано точното количество на водата, макар да е споменато, че съдържат вода. При голяма част от продуктите изобщо не става ясно какво се съдържа в пилешкото. Само продуктите на две от големите български компании за производство на птиче месо отговарят на изискванията. Те обаче бяха изпълнили наредбата още през януари. Върху етикетите на техните продукти пише, че съдържанието на течности и соли в месото отговаря на регламентираното или пък че в пилето няма каквито и да е добавки.

Неясно за потребителите продължава да бъде и съдържанието на пилешките кренвирши. Преди около месец проверка установи кренвирши със скромните 17% месо, както и пуешка шунка, в която месото от пуйка беше едва 48%.

"Мокрите" пилета трябваше да изчезнат от пазара още на 20 ноември. Срокът бе удължен до 20 януари. Заради протести на търговците тогава земеделският министър Мирослав Найденов даде още една едномесечна отсрочка. Бизнесът обеща, че до 20 февруари ще реализира месото, което не отговаря на качествените показатели, но е било произведено преди влизането на наредбата в сила. Предвидените санкции за нарушителите на новата наредба са 10 хил. лв. при първо и 25 хил. лв. за повторно провинение.
2
1035
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
21 Февруари 2013 13:06
Миро ся е зает да туитва. Не го бъзикайте за дреболии.
21 Февруари 2013 15:57
E,докато ги продадат ще са на пазара.Кой ще им плати скъпата вода в пилетата?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД