:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов се държи като обидено дете

Чуждите политици и медии реагираха светкавично на оставката на правителството. "Не му отива на Борисов да се държи като обидено дете", заяви Йохана Даймел от германското Дружество за Югоизточна Европа в ексклузивно интервю за Дойче веле. Според Даймел оставката е безотговорен и много опасен ход. "Всички последни правителства - от Симеон Сакскобургготски през Сергей Станишев до Бойко Борисов - обещаваха на българските граждани подобряване на тяхното финансово положение. И условията на живот в страната трябваше да се подобрят. Реалността обаче изглежда по съвсем друг начин: ножицата между бедни и богати продължи да се разтваря, 360 хиляди души са загубили работното си място от 2008-а насам, а сред младите хора всеки трети е без работа", припомня Даймел. Тя констатира, че "дебатът за енергийните дружества е емоционално оцветен и силно политизиран". Финансовата криза в Европа само отчасти е причината за тежкото социално и икономическо положение на българите - в основата му стои бездействието на правителството, добавя тя.

"Събитията в България са начало на демократичен процес", заяви говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен в Брюксел. Тя допълни, че ЕК няма задълбочен коментар на "този изцяло вътрешнополитически демократичен процес". Попитана за оценка на сцените на насилие и военна техника по улиците на София, Хансен заяви, че Еврокомисията има доверие в демократичните процеси в България.

Британският "Файненшъл таймс" пък коментира, че с подаването на оставка правителството е хвърлило страната в политическа несигурност и тежко безпокойство за колебливата икономика. "Обратните завои в редица области - от енергетиката до околната среда, объркаха избирателите, разгневиха инвеститорите и подкопаха репутация на Борисов като целенасочен лидер. Падането на България до 87-о място в света в индекса на "Репортери без граници" за медийна свобода показва нарастващите опасения за ангажимента на България за независими медии като гръбнак на младата й демокрация. Мнозина смятат, че ГЕРБ се намира не по-малко под влиянието на бизнес интереси от своите предшественици", съобщи вестникът. И допълва, че макар мнозина българи да използваха социалните мрежи, за да отпразнуват оттеглянето на Борисов, непосредствената последица от оставката му е объркване.
16
2313
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
20 Февруари 2013 20:02
Борисов се държи като обидено дете

Че кога се е държал иначе?
"Събитията в България са начало на демократичен процес", заяви говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен в Брюксел.

Значи ли, че досега процесът е бил милиционерски?
20 Февруари 2013 20:43
Бойко се държа най-достойно от цялата паплач, изредила се през власта за последните 23 години.
И доказа, че е независим от всички.Може да е своенравен, но не се води по акъла и на най-близките си съратници.
И умее да избира печеливши ходове.
А пък оттук нататък ние да си му мислим.
Аз лично разпродавам всичко и изнасям и цялата си рода извън БГ.....
Оттук нататък живот в БГ съвсем няма да има.....
20 Февруари 2013 20:59
Кучето също лаеше в тази посока, но на ББ не му увря главата. Тръгна по "стръмния" вариант и дано не сгреши на дребно...
20 Февруари 2013 21:00
Lyubo65 20 Февруари 2013 20:43
Да не забравиш да минеш утре през касата да си вземеш хонорара!
Само да знаеш, че от утре вече ще е в централата на ГЕРБ, а не в МВР.
20 Февруари 2013 21:04
ogo
21 Февруари 2013 02:18
Според Даймел оставката е безотговорен и много опасен ход.

Британският "Файненшъл таймс" пък коментира, че с подаването на оставка правителството е хвърлило страната в политическа несигурност и тежко безпокойство за колебливата икономика.

Защо отстрани нещата се виждат по-ясно и изглеждат по-лесно разрешими, а на всичкото отгоре когато се изрекът на глас звучат сякаш са упрек, заплаха и натякване?
21 Февруари 2013 05:26
Този човек ще види ли най-после,че за нещо е виновен?Да се извини?Много хора го обичаха,други се надяваха като дойде на власт.Но както се пее от Тони Димитрова:Обещания..обещания само!Събра послушковци от кол и въже,а самият той няма ни образование,ни опит в управлание на държавата.Никого не слуша и се отмяташе като я оплеска съвсем.Но така не се управлява!Не може всеки ден хората да са по улиците и да протестират за безумните му решения!Това не е съобразяване и геройство от негова страна,както се фука,а си е един безнадежден и опасен провал,от който страдат хората и се загробва държавата!
21 Февруари 2013 08:43
ogo 20 Февруари 2013 21:00 - ти откъде знаеш? да не взимаш и от там?

21 Февруари 2013 09:13
"Всички последни правителства - от Симеон Сакскобургготски през Сергей Станишев до Бойко Борисов - обещаваха на българските граждани подобряване на тяхното финансово положение

Пропуснаха Костов, Жан и Луканов.
Че и бай Тодар.
21 Февруари 2013 09:36
Не като обидено дете!
Като ущипана госпожица!
21 Февруари 2013 10:04
"Реалността обаче изглежда по съвсем друг начин: ножицата между бедни и богати продължи да се разтваря, 360 хиляди души са загубили работното си място от 2008-а насам, а сред младите хора всеки трети е без работа", припомня Даймел."

Ако някой привърженик на ГЕРБ продължава да се чуди защо хората са на улицата да прочете горното внимателно, да го научи наизуст и да го изрецитира на другите гребери.
21 Февруари 2013 10:07
"Аз лично разпродавам всичко и изнасям и цялата си рода извън БГ.....
Оттук нататък живот в БГ съвсем няма да има....."

Чудесно! Браво! Поздравявам колегата за мъжкарското поведение.
Лек път.
21 Февруари 2013 11:54
Вън от България всички "инвеститори"-издоители! Те са най-големите виновници за мизерията, а бг айдуците са дребни риби (не че и те не са за въдворяване) пред цялата чуждестранна гмо-паплач с изцъклените мънички сиви очички! вън и платените им клакьори, които предават собствения си народ срещу няколко хилядарки месечно! поддържането на безработица над естествени 1-2% е изкуствено и се дължи на гърчовете на капиталистическия строй! само при капитализма има едновременно хора желаещи да работят, желаещи да потребяват, ресурси и безработица и мизерия.
21 Февруари 2013 12:45
ГЕРБ и симпатизантите му могат да видят отношението към тяхното управление на ЕС от тази статия. Вместо да се сърдят, нека си вземат поука от грешките и да действат адекватно на ситуацията. Няма елемент на новост в сърденето- друг един политик преди тях се сърди и мълча като пукал две години и сега пак на бял кон раздава акъли. Най- лесното нещо в България е да раздаваш това, което нямаш.
21 Февруари 2013 12:49
Борисов разбра, че не може да реши проблема на хората и избяга.
Това е.
21 Февруари 2013 13:50
Абе тука май всеки се спасява, кой как може - едни от уж гереберастията, други - от дебнещия отвсякъде куманизъм.

И както казва бай ви Ганя : "На маймуни ни обърнахте,маскари с маскари!"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД