:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов се отрече от Дянков два пъти за една седмица

Финансовият министър оттегли оставката си, но премиерът заяви, че не иска да работи повече с него
Снимка: Борислав Николов
----
Само за три дни премиерът Бойко Борисов успя да уволни два пъти финансовия министър Симеон Дянков. Двамата спретнаха истински цирк на последното правителствено заседание, в което Дянков взе участие като все още действащ министър. В понеделник той подаде оставка като несъгласие с решението на Борисов да отпусне по-рано близо 1 млрд. лв. за земеделските производители. Вчера обаче Дянков за кратко беше единственият министър в правителството без оставка.

"Оттеглих си оставката. Продължавам да работя до и с Бойко Борисов и останалите министри, защото смятам, че като финансов министър съм успял", изненадващо обяви Дянков и сърдечно допълни, че не е обиден на премиера. "С премиера сме приятели, миналата седмица имахме тежки разговори, най-вече за субсидиите на земеделските производители. Аз го подкрепям и ще го подкрепям и в следващите няколко седмици и месеци, за да може ГЕРБ да получи отново пълен мандат и да завършим многото, което сме започнали. Когато народът мисли за кого да гласува, да види какво сме направили в течение на най-тежките години в Европа през последните 80 години", обясни Дянков.

Доскорошният вицепремиер напълно смени мнението си и за земеделските пари, заради които си тръгна. Той вече беше готов веднага да подпише извънредния вътрешен заем за 800 млн. лв. "Има много кандидати, надявам се, че ще постигнем добра цена, ще подпиша добра цена. Не искам да се стигне до разруха и да дойдат комунистите, затова си оттеглих оставката", каза Дянков. Само 20 минути по-късно обаче стана ясно, че прошка от Бойко Борисов няма да има. "Вицепремиерът подаде оставката си пред мен и аз я приех и предложих на депутатите в Народното събрание да го освободят от заеманите от него постове. Това е моето решение и аз не съм го променил", заяви в специално съобщение премиерът Бойко Борисов. И за да е ясно, че е разбран правилно, подчерта, че ако на предстоящите избори хората гласуват доверие на ГЕРБ, Симеон Дянков няма да участва и в следващото правителство.

Малко преди началото на вчерашното правителствено заседание просветният министър Стефан Воденичаров връчи в Министерския съвет 34 договора за предоставяне на безвъзмездна помощ по ОП "Развитие на човешките ресурси". След края на заседанието той облекчено заяви, че се връща в БАН. Неговият престой в правителството продължи само 18 дни.

МИСТЕРИЯ

Истерията около оставката набра такава скорост, че вчера се зароди интрига и с изхвърлени документи в черни чували за боклук от финансовото министерство. След информация в социалните мрежи и проверка на място БНР съобщи, че в контейнерите за боклук зад финансовото министерство са открити унищожени и скъсани документи, натъпкани в черни чували. Според БНР по намерените остатъци личи, че документите са на Министерството на финансите. В едно от малкото нескъсани хартии пише, че заплатите на председателя на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев и председателя на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова са били увеличени от началото на тази година. Сред откритите хартии е и кореспонденция с министъра по управление на еврофондовете Томислав Дончев, която засяга миналогодишни допълнителни възнаграждения на служителите от Главната дирекция "Европейски фондове за конкурентноспособност". Пред "Сега" от финансовото министерство казаха, че в изхвърлените документи няма нищо необичайно и това се случва всеки ден, но досега никой не е чел боклука. Има официално деловодство, където всичко е заведено, допълват от МФ.

За изнасяне на документация сигнализира днес и лидерът на БСП Сергей Станишев. "Вече има информация, че вече изнасят документация от Министерски съвет, която да се унищожава. Предстоят ни предсрочни избори", каза Станишев.
17
2265
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
20 Февруари 2013 19:43
Какво са наредили СБ и леля Сталинка?
---------------------------------------------------------
Блогът на Генек

20 Февруари 2013 19:49
А петел пропя ли?
20 Февруари 2013 20:06
Манрико, дренките????
20 Февруари 2013 20:06
Още веднъж трябва
20 Февруари 2013 20:08
Манрико, дренките????

Дренките даже презряха и се търкалят по земята - не виждаме някой да се навежда да ги събира.
20 Февруари 2013 20:09
но все пак вързаха, нали? а ти се съмняваше...
20 Февруари 2013 20:31
Пу! Язък дето Му лиза задника тази сутрин по телевизията!
20 Февруари 2013 20:50
Дудук ТВ бяха много смешни: 1/ Боко обявява че сваля Дянков - гербераските политици, Кошлуков, Дудука и Дилов обескостяват вицето в неделя. 2/ Дянков се връща от САЩ - Дудук ТВ смиряват тона. 3/ Боко казва, че Дянков не е свален - Дудук ТВ почват да го хвалят. 4/ Дянков се натяга и казва, че Герб ша пИчели втори мандат - Боко обявява, че финансовия министър няма да влиза в нов кабинет...
20 Февруари 2013 21:20
цирк, цирк цирк във всяка клетка на общественото пространство. След 3 години шебекиариат се върнахме петдесет години назад...
20 Февруари 2013 21:23
След 3 години шебекиариат се върнахме петдесет години назад...
Да ама доларът не е 88 ст., а цял лев и 46 ст.
21 Февруари 2013 01:35
На тоя май са му били дузпата и в СБ, та е дошъл да се запише в Бюрото по труда. Ех, съдба.
21 Февруари 2013 06:29
Manrico 20 Февруари 2013 19:49
А петел пропя ли?
Защо да се търси петел, ти за какво си?
21 Февруари 2013 10:11
Борисов: Тоя (за Дянков) ще го бия и ще го уволня.
Казано е не по повод земеделските пари, а заради скандал с вноската за ЕС, който Дянков е забъркал.
21 Февруари 2013 10:12
с вноската за ЕС,


Не е ли за МВФ?
21 Февруари 2013 10:55
Четох някъде, че Дянков е написал писмо (брутално) във връзка с вноската в ЕС до Оли Рен с което му обяснил, че бедна България няма да плаща за богатите, но недисциплинирани държави. Оли Рен се оплакал на Барозу, а той обърнал внимание на Кристалина Георгиева. Тя пък уведомила Боко. Скандалът бил потулен, но Дянков нараво си изтече от МФ.
21 Февруари 2013 12:14
"Борисов се отрече от Дянков два пъти за една седмица"
Това са котерийни борби, които може и да имат значение за членовете на ГЕРБ, но практически са без значение за страната.
Може би много по- голямо значение има защо МФ вчера изнася в контейнерите унищожени документи. Защо се изтегля заем за покриване задължения към зърнопроизводителите? Защо се допусна окървавяване на митинга в София? Защо държавата практически няма дялово участие в електроразпределителните дружества? Защо по- голямата част от ел.енергията на АЕЦ "Козлодуй" се изнася, а не остава за страната, което ще намали цената на квч еленергия? Защо в ДКЕВР се назначават хора, които действат като местни феодали и приемат или отхвърлят сметки за стотици милиони по собствено усмотрение? Защо ВиК и топлофикациите са феодали, от които не можеш да се отървеш и те убиват с монополни цени ... и т.н... Тези факти и въпроси имат значение, а не колко пъти премиерът е казал на финансовия си министър, че вече не го обича. И какво от това?
21 Февруари 2013 12:26
Цръвената агитка е на път да пренапише Библията.
Да беха почакали дор до 3 пъти.
Има едно хоро "Трите пъти", обърна ми внимание на този факт един отдавнашен мой приятел (тогава), музикант, когато ми обясняваше как се е прибрал в квартирата по морето предната вечер (когато пихме яко заедно).
Музикантите не бяха заможни по онова време, 1972, и той спеше в село Виница, от курорта Дружба на Запад. Пред къщето имало една стръмна поляна, на която той три пъти се катурнал доде стигне до целта.
Оплака се много себично и благородно.

Артист
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД