:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,693,921
Активни 347
Страници 12,539
За един ден 1,302,066

Димитров постави нов BG рекорд и на двойки

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Анди Мъри ликува с купата в Маями.
Макар и само на 21 г., Григор Димитров окончателно се утвърди като най-добрия български тенисист при мъжете в исторически план. След достигането си до 1/2-финалите в надпреварата на каре на турнира "Мастърс" в Маями (САЩ, $4.33 млн.), хасковлията се изкачи със 79 позиции в ранглистата на двойки и от вчера заема 107-о място в света. Така Гришо подобри досегашния рекорд на Орлин Станойчев, достигал в кариерата си до №156.

Димитров вече притежава BG рекордите и за най-предно класиране в ранглистата на сингъл (№31 от 4 март), единствен има победа над тенисист от Топ 10 (срещу №7 по онова време Томаш Бердих през 2012 г.) и само той е преминавал 1/4-финал на АТР турнир (финал в Бризбейн през януари). Той е и единственият българин, намирал място сред поставените в сериите "Мастърс", а през май на "Ролан Гарос" най-вероятно ще стане и първият наш поставен в Големия шлем.

Все пак заради отпадането си още в III кръг в Маями Димитров отстъпи с 3 места в ранглистата на сингъл и тази седмица е под №35. Победилият го Анди Мъри (Вбр) пък в крайна сметка стигна до титлата, след като късно в неделя надделя във финала срещу Давид Ферер (Исп) с 2:6, 6:4, 7:6 (1). Така шотландецът за втори път в кариерата си стигна до второто място в класацията на АТР, измествайки оттам Роджър Федерер (Швейц). Лидер остава Новак Джокович (Сър).
758
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД