:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 477
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Apple разработвал Ultra HD телевизор

Телевизорът на Apple някой ден сигурно ще стане факт. Но на каква цена?
Според Digitimes Apple е почти готов да представи телевизор - и това ще стане по-късно тази година или в началото на 2014 г. Сайтът, който има средно добра репутация, твърди, че дисплеят на епълския тв ще е с 4K резолюция. Което означава, че панелът на телевизора ще е минимум 3840 на 2160 пиксела. Нов е слухът, който лансира сайта - че Apple ще работи с LG по създаването на телевизора. Стар е слухът, че телевизорът ще се командва с глас и движение.

Всъщност Асоциацията на потребителите на електроника (Consumer Electronics Association, CEA) съгласува и обнародва преди няколко месеца минималните изисквания за качество на изображението, които досега бяха известни неофициално като "4K". Официално стандартът ще се нарича Ultra HD и ще замени действащия Full HD стандарт (1920 на 1080 пиксела). 4K е означението, което използва само Sony, която като компромис обяви, че ще слага на телевизорите си означението 4K UHD.

Няма спор обаче, че ако Apple пусне Ultra HD телевизор, той ще бъде безумно скъп. Вторият голям проблем, разбира се, е сигнал с подобно качество да стигне до телевизора ви.

Що се отнася до вида на мониторите, в момента на тв пазара ситуацията е изключително динамична - плазмените монитори са на път да изчезнат, а LCD телевизорите ще се борят за оцеляване срещу мощната атака на OLED технологията (Organic Light Emitting Diode). За разлика от LCD технологията при OLED не е необходимо задно осветление и филтри. При OLED говорим за въглеродни влакна, които излъчват светлина, когато през тях се пусне електричество. При OLED има постоянни и силни цветове, както и по-широк ъгъл на гледане.

1
967
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Април 2013 06:30
E, ама що пускате претоплени манджи за новини?
Айде нещо от кухнята - 4К телевизора е факт ОТ ГОДИНИ и няма НИЩО ОБЩО С Apple! Виж съответен стандарт и предавания е съвсем друга манджа. Аз лично имах в офиса такъв за тестване преди почти 2 години, при това на Toshiba - картинката е бонбон, идеален е за компютърен дисплей (размера на моя протоптип беше 55 инча), обаче за TV е абсолютно излишна такава резолюция - пикселите не се виждат ако си по-далеч от 30 см, а най-приятно се работи седнал на около метър и половина от него - така почти покрива периферното зрение.
Изобщо - на практика 1080 резолюцията за видео е идеална за до 3-4 метра диагонал, а по-голям размер е първо невъзможен практически, поне докато станат масови гъвкавите екрани (я се опирай да вкараш и да маневрираш 4 на 2.5 метра предмет в апартамент или къща!), второ - мераклиите за чак такива размери са много, ама много малко.
Ама нищо - Apple като еталнна снобарска фирма ще продължва да прибира парите богите пеерунгели, които компенсират малките си... манипулатори - с гоУЕми банкови сметки най-паче - с гоУЕма резолюция на джаджите си, нищо, че и с очила не мо'ат разграничат 150 от 550 dpi.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД