:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 375
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ разследват "Панасоник" за корупция

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Клиент разглежда продукцията на "Панасоник" в магазин в Токио.
Американските власти искат да установят дали филиал на японския електронен гигант "Панасоник Корпорейшън" е плащал подкупи в чужбина, за да улеснява търговски трансакции, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл". Според изданието, което цитира документ на компанията, разследването е насочено срещу "Панасоник авионикс корпорейшън" (PAC), филиал, чиято централа се намира в Лейк форест, щата Калифорния. То разработва комуникационни системи за авиокомпаниите.

Десетки ръководители и служители на "Панасоник", работещи в Азия, Европа и Близкия изток, получили съобщение от американските власти, в което те се позовават на американски закон от 1977 г. (Закон за корупционни практики в чужбина), забраняващ плащания или подаръци на представители на чуждестранни правителства. На 20 януари т.г. властите изискали от сътрудници на компанията да запазят документите "за предложени придобивки и подаръци или плащанията за всякакви ценни предмети от всеки служител, компания или представители на чуждо правителството". На 25 март компанията е получила призовка за явяване в съда. Следователите търсели кореспонденция и документи, свързани с плащания между "Панасоник авионикс" и известен брой нейни консултанти и посредници. Законът от 1977 г. се прилага съвместно от Комисията по ценните книжа и борсите, както и от министерството на правосъдието.
1032
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД