:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 103
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гард, уволнен заради инцидента с Доган, съди НСО

Един от гардовете, който беше уволнен заради нападението срещу Ахмед Доган - полк. Георги Райков, е завел дело срещу Националната служба за охрана (НСО) заради уволнението си. Полк. Райков беше охранителят, който задържа нападеля Октай Енимехмедов и го предпази от линчуване от разярените членове на ДПС. Той беше удрян наравно с Енимехмедов. Гардът беше уволнен след направена проверка от ръководството на НСО, въпреки че заяви, че е искал засилване на охраната, но му е било отказано.

"Моите искания са правилни и са направени два пъти официално чрез началника на охраната на г-н Доган - полк. Йордан Кръстев, и в личен разговор с началника на НСО Тодор Коджейков", обясни полк. Райков пред "Фокус". Той подозира, че върху колегите му, които ще бъдат призовани, може да има натиск.

"Хората, които трябваше да носят отговорността, се скриха. Уволнен е човекът, който залови нападателя, а други продължават да са на служба, въпреки че в деня на инцидента трепереха като малки храсти пред вашите камери", заяви адвокатът му Емануил Йорданов. Той посочи виновниците за безотговорността по високите етажи на властта: "на първо място - началника на НСО, и на второ място - Цветан Цветанов".
1834
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД