:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 199
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Синьото единство се разпадна безнадеждно

снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
В компанията на непопулярните ромски лидери Цветелин Кънчев (в центъра) и Тома Томов (крайния вдясно) лидерът на БСП внесе документите за регистрация в ЦИК. Сергей Станишев обяви, че ще "освобождава" България от пагубното управление на ГЕРБ.
След ритуалното си сдобряване и заявките за единство Иван Костов и Надежда Михайлова вчера скоропостижно разтуриха съюза си. Новото, подобрено издание на "Синята коалиция" се провали заради спорове за места в листите. В последния ден за регистрация на коалициите в ЦИК от ДСБ заявиха, че ще се явят на изборите само с Български демократичен форум (БДФ) на Муравей Радев. Бившите седесари, групирани около Надежда Михайлова и Мартин Димитров под етикета "Синьо единство", се отказаха от участие в изборите.

Двете формации не са се разбрали за местата в листите, както и по някои принципни политически въпроси. "Желаем успех на коалицията", коментира пред "Сега" шефът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Въпреки че няма да участва във вота, партията щяла да продължи да работи за единството на десницата. Неофициално от "Синьо единство" коментираха, че Костов е искал да ги използва за нещо като гражданска квота в листата на ДСБ. Шефът на щаба на ДСБ Веселин Методиев коментира пред "Сега", че срокът за регистрация на листите е до края на седмицата и вратите за представителите на "Синьо единство" продължават да бъдат отворени.

БСП и партньорите й в "Коалиция за България" изчакаха последния възможен ден, за да подадат документи за регистрация в ЦИК. Освен осемте традиционни партньори, сред които "Рома" на Тома Томов и "Евророма" на Цветелин Кънчев, социалистите ще сключват и допълнителни двустранни споразумения. От "Позитано" 20 признаха, че не стихват драмите, породени от разпределението на избираемите места между коалиционните партньори и гражданската квота, в ущърб на местните партийни кандидати. Затова вторите места в половината листи щели да бъдат преразгледани, научи "Сега". Промяна в полза на местните структури ще има най-вероятно в някои от софийските райони, във Варна, в Сливен, в единия от пловдивските райони и др. Листата в София-област обаче, която предизвика напрежение заради спуснатия водач Корнелия Нинова и изпадналия на неизбираемото трето място Кирил Добрев, не е сред тях. Поредният червен пленум днес ще подреди окончателно листите и ще одобри предизборната платформа на социалистите.

Общо осем коалиции се регистрираха за участие в предсрочния вот, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов след изтичането на крайния срок вчера. Сред тях е и коалицията между ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов и движение "Орлов мост" на Янаки Ганчев.

---РАЗНИ

Партиите "Лидер" и НИЕ ще се явят на вота съвместно с Българска нова демокрация (БНД), която се отцепи в края на миналия мандат от НДСВ. Жълтата партия пък сформира коалиция с формацията на Касим Дал НПСД, чийто лидер е Корман Исмаилов, която се нарича "Коалиция Център - свобода и достойнство".

7
2671
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
01 Април 2013 20:05
На Надка един гараж барем да й беше останал...
------------------------------
Блогът на Генек

02 Април 2013 09:22
Ей тази снимка горе, увеличена от останалите партии и групировки може още да намали процента на симпатизантите на БСП....Приказките за 40% увеличения на доходи,национализации,нови предприятия, цветя и рози - отделно..."Ум робува,ум царува,ум патки пасе"....
02 Април 2013 10:54
Ей, тоя Кънчев, как се е оял, не мож го позна ... Снимката наистина е чудесна, трябва да се направи на постер и да се лепи като плакат, и отдолу да пише "Коалиция за България" - начело с Дмитриевич, Тома Томов и Цветелин Кънчев.
Бас ловя че тука червената шпиц команда няма да е много активна че тя снимка много боцка окото, да го такова ...
02 Април 2013 11:39
Не само синьото. Ами какво стана с Кунева... дори и Атака. Всички са жадни за власт.
02 Април 2013 15:40
Скоро в тази държава всеки ще има партия.
--------------------------------
http://roadassistance.info/
02 Април 2013 17:00
Хаха, казах ли ви че червената шпиц команда няма да иска много-много да комнетира под тая снимка ...
Изобщо както се разбра Стани-шеф се е оградил с едни много симпатични момчурляци
02 Април 2013 17:48
синьо единство?
Това заглавие на най-краткия фентъзи разказ ли е? Или самият разказ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД