:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 516
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България е на крачка от успех за купа "Дейвис"

Тенисистите ни дадоха само 13 гейма в първите 2 срещи от мача срещу Естония в Пловдив
СНИМКА: PLOVDIV24.BG
Димитър Кузманов (вляво) нямаше никакви проблеми на тенис корта срещу двуметровия Маркус Кернер (вдясно) и донесе на България аванс от 2-0 в мача срещу Естония за купа "Дейвис" в Пловдив.
България поведе с 2-0 в домакинския мач срещу Естония и се нуждае от още само един успех, за да спечели плейофа за оставане във II група на Евро-африканската зона за купа "Дейвис" - неофициалното световно първенство по тенис за мъжки отбори. Макар и без Григор Димитров в състава, нашите не дадоха никакви шансове на съперника в първия ден от борбата на клей кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив. В откриващия двубой на сингъл Тихомир Грозданов разгроми първата ракета на гостите Владимир Иванов с 6:4, 6:1, 6:3, а веднага след това водещият състезател в тима ни Димитър Кузманов отнесе Маркус Кернер с 6:2, 6:1, 6:2.

"Честно казано, не очаквах толкова лесен мач - коментира Грозданов. - В началото се бях подготвил за по-тежка битка и поне четири сета, но по-добре, че се получи така. Естонецът направи доста грешки. Той играе по-добре на твърди кортове, а на червено му е по-трудно. Аз играх по-стабилно и се надявах той да греши повече."

Кузманов пък трябваше да преодолее единствено собственото си притеснение от факта, че за първи път играе за България пред публиката в родния си клуб. Иначе съперникът му впечатли единствено с двуметровия си ръст.

"Играх сковано, но това няма значение - отбеляза Кузманов. - Още в началото усетих, че мачът ще е мой и че няма да ме затрудни кой знае колко много. Но в такива срещи, особено знаейки, че играеш с по-слаб противник, напрежението е по-голямо и не можеш да покажеш най-доброто от себе си. Все пак не е важна играта, а крайната победа. Водим с 2-0 и това ни прави по-спокойни преди двойките. Мисля, че още в събота можем да решим нещата."

Срещата на двойки е днес от 15.30 ч. и ще бъде предавана пряко по БНТ 2 и БНТ Свят. Според предварителните заявки в нея ще играят Валентин Димов/Александър Лазов срещу Марк Ирдоя/Владимир Иванов.
1285
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД