:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

38 партии и 7 коалиции ще се явят на парламентарните избори

ЦИК отказа да заличи "Синьо единство", от формацията на Надежда Нейнски ще обжалват в съда
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Говорителите на ЦИК Ралица Негенцова и Бисер Троянов обясниха, че партиите са закъснели със заявленията си за заличаване на регистрации, тъй като срокът за това е изтекъл на 27 март.
38 партии и 7 коалиции ще се явят на парламентарните избори на 12 май, обявиха вчера от ЦИК. Първоначално документи за участие подадоха общо 71 партии. В последния момент комисията заличи регистрацията на коалиция "ВМРО-Орлов мост" по нейна молба. В същото време отказа да отпише от регистъра други пет партии - "Синьо единство", "Обединена Социалдемокрация", Земеделски народен съюз, НДПС и Политически клуб "Екогласност". Комисията се мотивира с това, че в Изборния кодекс не са определени правила, които да позволяват отказ от регистрация. Но дори и това да е допустимо, трябвало искането да се направи преди да изтече срокът за регистрация на 27 март, уточниха от комисията. Всички искания за отказ от участие във вота бяха направени след това. На партиите няма да бъде възстановен и депозитът от 10 000 лв., който са внесли при регистрацията си.

Така хората на Надежда Нейнски от "Синьо единство" ще продължат да фигурират в листите, въпреки че няма да участват във вота. До отказа се стигна, след като не успяха да се споразумеят с ДСБ за обща коалиция и общи действия след вота. От партията заявиха, че ще обжалват решението на ЦИК във Върховния административен съд (ВАС). Лидерът Христо Панчугов обясни, че за "Синьо единство" е неприемливо да фигурира в интегралната бюлетина, още повече че партията се отказа от участие във вота, тъкмо за да не разпилява допълнително гласовете за десницата. Сините разсеяха слуховете за възможно обединение с Костов. "Има решение на националния съвет на партия "Синьо единство" и ние няма да участваме на тези избори. Каквито и разговори да продължават, те не се водят между нашата политическа партия и ДСБ", заяви Панчугов.

От ВМРО пък обясниха, че разтрогват коалицията си с партия "Средна европейска класа", за да разсеят спекулациите, че коалицията се подготвя за патерица на ГЕРБ. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни пред "Сега", че идеята зад коалицията "ВМРО-Орлов мост" била да се консолидират протестните движения. Затова воеводите избрали за партньор бургаската партия "Средна европейска класа", която обещала да доведе местните протестиращи. Но след като тръгнали слухове, че коалицията ще се използва от хора на ГЕРБ, от ВМРО решили да се явят самостоятелно. Партията категорично се разграничи от представителите на студентите, групирани около Христо Стоичков и бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, и няма да ги допусне в листите си. Каракачанов обаче увери, че формацията му остава отворена за гражданите и над 50% от местата в листите й ще бъдат заделени за гражданската квота. Част от нея ще бъде и бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро. Самият Каракачанов ще води листата в 25-и МИР в София, а заместникът му Ангел Джамбазки - в 23-ти.
 Надежда Нейнски
2
2129
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Април 2013 23:05
При пишманлък, капарото не се връща. Мерси.
Върнат ли ви го, Ралица остава да краси само кофичките с любимото ми "кисело" мляко...
06 Април 2013 09:05
Малко е!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД