:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 376
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Джокович се жертва за победа на Сърбия

Световният №1 в тениса е под въпрос за "Мастърс" в Монте Карло след героичен успех за купа "Дейвис"
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Новак Джокович се превива на корта в "Тако Бел Арина" в Бойси, след като стъпи накриво и усука десния си глезен в третия гейм на мача срещу Сам Куери от двубоя между САЩ и Сърбия за купа "Дейвис".
Най-дoбрият тенисист през последните две години - Новак Джокович, може да пропусне турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло (Мон, 2.65 млн. евро) следващата седмица, след като получи контузия по време на двубоя на националния отбор на Сърбия за купа "Дейвис" срещу САЩ в Бойси, щата Айдахо. Световният №1 се наложи над първата ракета на домакините Сам Куери със 7:5, 6:7 (4), 6:1, 6:0, въпреки че усука десния си глезен още в третия гейм.

Саможертвата на Ноле донесе на сърбите успех с 3-1 и класиране за 1/2-финалите на неофициалното световно отборно първенство за мъже, но може да се окаже с тежки последици за самия играч. "Глезенът ми е подут, а това определено не е добър знак - коментира Джокович. - Ще направя всичко възможно да се възстановя бързо и да съм готов за Монте Карло, но все още не знам дали ще успея, защото не е ясно колко е сериозна травмата."

25-годишният тенисист от Белград трябваше да премине детайлни медицински изследвания снощи и се очаква днес да стане ясно колко време ще му е необходимо за лечение. Първоначалната помощ му бе оказана от лекаря на сръбския национален отбор д-р Денко Милинкович, който пристегна наранената става с бинтове и това позволи на Новак да доиграе оказалата се решителна среща на сингъл.

Съперник на Сърбия за едното място във финала за купа "Дейвис" ще бъде Канада, чийто отбор заслужи историческо първо класиране за предпоследната фаза на турнира благодарение на своята първа ракета Милош Раонич. Роденият в Югославия син на черногорски емигранти победи Андреас Сепи с 6:4, 6:4, 3:6, 7:5 и донесе на "кленовите листа" домакински успех с 3-1 срещу Италия във Ванкувър.

В другия 1/2-финал през септември един срещу друг ще се изправят шампионът Чехия и Аржентина. Защитаващите титлата от 2012 г. чехи се наложиха като гости на Казахстан с 3-1, а аржентинците пречупиха у дома Франция с 3-2.
2
823
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Април 2013 22:51
Голям си НОЛЕ!

а не като хасковското селянче..
09 Април 2013 08:24
Сърбите ги знаем, че са си националисти...
Браво на канадците, направиха пробива, но за нещо повече - трудно. Не им стига кърлинга и хокея явно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД