:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 90
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиронкова извоюва четвърта победа за 2013 г.

След почти двумесечна пауза и серия от 5 поредни загуби Цветана Пиронкова спечели мач от професионалната верига на женската тенис асоциация (WTA). 25-годишната пловдивчанка разгроми Лорън Дейвис (САЩ) с 6:2, 6:1 на тревния турнир в Бирмингам (Анг, $235 000) и преодоля I кръг за първи път от края на април в Маракеш (Мар). Общо това е едва четвърти успех през 2013 г. за първата ракета на България, която откри сезона с 1/4-финал в Хобарт (Авл).

Вчера Пиронкова не даде никакъв шанс на 19-годишната американка, за която това бе дебютен мач на трева в кариерата. За Цвети пък с тази настилка са свързани най-големите й успехи - 1/2-финал и 1/4-финал на "Уимбълдън" съответно през 2010 и 2011 г. Следващата съперничка на българката е почивалата на старта като поставена под №3 в схемата Сорана Кърстя (Рум), заемаща 24-то място в световната ранглиста.

Пиронкова пък отстъпи с още 7 позиции в класацията на WTA и от вчера е №66 в света. С победата си срещу Дейвис българката спечели 15 т., с които ще се придвижи с 2 места напред другата седмица. При евентуален успех срещу Кърстя на Цвети се полагат още 15 т. и допълнителни $1330 към досега заработените $1420 от наградния фонд.
2
973
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Юни 2013 08:25
Сега срещу румънката ще си проличи дали наистина Пиронкова ще се опита да спаси сезона или тази победа е била просто един епизодичен проблясък.

Димитров снощи изпокъса нервите на всички - и собствените си, и на Шарапова, която беше умряла от студ и й личеше как иска час по-скоро да се прибере някъде на топло, но най-вече на момиченцата, които връщат топките и преживяваха всяка точка. Особено на онова, с което си поговори миналата година на корта и то горкото явно бе чакало с огромно нетърпение този мач. Само дето не се разплака на няколко пъти.

Да не говорим аз колко кафе трябва да пия сега, за да си държа очите отворени.
11 Юни 2013 08:39
Най-после победа за Пиронкова. Но само с няколко проблясъци на трева няма да стане, дано все пак после и на твърди кортове вземе някоя друга победа, че... Добри шансове и срещу Кристея - дано си повдигне малко самочувствието. Има нужда.
Григор снощи го гледах първия сет. Много разсеян и чакаше явно Села сам да се бие. Не се би. Обърнал го е все пак(тук вече нашето момче явно започва да взима някой мачове с рутина :rolleyes, но срещу петкратния шампион на Куйнс Лейтън Хюит няма да стане с ходене. То че и Камон-а не е вече същия играч - не е, но поне откъм сервиз е доста над израелеца.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД