:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 120
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров използва Шарапова за своя муза

Искам да съм шампион в "Куинс", обяви тенисист №1 на България
СНИМКА: FACEBOOK.COM
Цветана Пиронкова публикува вчера в социалната мрежа "Фейсбук" своя снимка с деца от Бирмингам. "Над 800 деца посещават ежедневно турнира "Аегон Класик". Понеже днес е почивният ми ден, се присъединих към тях за малка игра на минитенис", обясни българската тенисистка. Днес 25-годишната пловдивчанка ще играе срещу поставената под №3 Сорана Кърстя (Рум) във II кръг на надпреварата на трева с награден фонд $235 000.
Новата любов на Григор Димитров е и негово вдъхновение на тенис корта. Това разкри сам 22-годишният хасковлия след измъчената си победа с 4:6, 6:2, 7:6 (4) над Дуди Села (Изр) в I кръг на турнира на трева в Лондон (Анг, 683 665 евро). На трибуните в "Куинс Клъб" цял мач палци за нашия стискаше рускинята Мария Шарапова, която именно българинът посочи като своя муза. "Определено присъствието на Мария ми дава увереност. Тя е до мен, радвам се, че е така. Радвам се, че успя да дойде. Иначе - ден, като всеки друг", обобщи Гришо.

Поставеният под №10 Димитров имаше сериозни проблеми в решителния III сет и за малко да се провали. Нашият поведе с 4:2 гейма, но после допусна два поредни пробива и се наложи да се спасява с брейк в подаването на Села, когато той сервираше за мача при 5:4 в своя полза. В крайна сметка Григор сложи точка на спора чак в тайбрека.

"Радвам се, че приключих с този първи кръг - отдъхна си Димитров. - Дуди Села е труден съперник. Не се даде лесно, но се радвам, че минах през този мач и очаквам следващия. Трябва да си взема и някои поуки."

Късно снощи Димитров трябваше да изиграе двубоя си от II кръг срещу 5-кратния шампион в "Куинс" и бивш №1 в света Лейтън Хюит (Авл). Заради дъждовното време в британската столица обаче вчерашната програма бе нарушена и не бе ясно дали срещата изобщо ще започне.

"Обичам този турнир, много е специален за мен - коментира още Димитров. - Можеш да почувстваш историята, когато стъпиш на корта тук, винаги се чувствам добре. Надявам се някой ден да спечеля титлата."
1
1567
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Юни 2013 09:05
Искам да съм шампион в "Куинс", обяви тенисист №1 на България

По-полека, по-полека с изказванията, че с тази игра от онзи ден... Само едно малко пояснение за следващия "лек протоколен" мач днес. Нашето момче все още чака първата си титла от АТП, докато Лейтън Хюит има 5 само от Куйнс! Така че да победи първо шампиона от няколко години тук и после да мисли за следващия противник, а не за титлата.
Иначе мача го отложиха за днес, след неколкократни прекъсвания на програмата през деня заради дъжд.
Успехи!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД