:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 170
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Лудогорец" показа вратата на най-опитните

СНИМКА: БГНЕС
Треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев (вляво) представи вчера новопривлечения португалец Фабио Ешпиньо.
Шампионът "Лудогорец" реши да се раздели с четирима от най-опитните футболисти, като не им подновява договорите. Сред тях са капитаните Емил Гъргоров, Станислав Генчев, вратарят Урош Голубович и Любомир Гулдан. Раздялата с Гъргоров не е изненада, тъй като още през февруари той обяви, че има оферта от чужбина и няма да преподписва с разградчани. Голубович пък през пролетта загуби титулярното място за сметка на Владислав Стоянов. Решението за Генчев и Гулдан, които бяха твърди титуляри, пък е взето от треньора Ивайло Петев, който смята да подмладява отбора.

"Пожелавам им светло бъдеще. Разделяме се със звездите, ще залагаме на младите. Ще дадем шанс и на тези, които са играли по-малко, дано го използват. Новия капитан ще го избера аз", обяви Петев вчера. Той представи и първото лятно попълнение - португалския плеймейкър Фабио Ешпиньо (27 г.), който идва от "Морейрензе" (Порт).

Предвид очертаващото се подмладяване на състава от "Лудогорец" не афишираха амбиции за пробив в евротурнирите. "Не съм убеден, че сме подготвени за Шампионската лига, но ще направим всичко възможно, за да го направим максимално добре. Дано имаме и късмет. Ние търсим по-висока класа играчи да идват от първа дивизия на Испания, Португалия, от силни първенства. След 2-3 години ще имаме кадри в първия отбор, може би тогава ще създадем и сателит в Б група, за да ги обиграваме", коментира собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

През лятната си подготовка отборът ще изиграе 4 контроли, като вече са ясни три от съперниците - "Пирин" (Гоце Делчев), хърватският "Риека" и носителят на купата на Румъния "Петролул".
4
1363
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
12 Юни 2013 09:22
Малко странно е решението за Генчев и Гулдан, но те си знаят най-добре. Това за влизането в квалификациите на ШЛ без големи цели може да има и добри страни.
12 Юни 2013 09:50
.
12 Юни 2013 10:02
Да, това е едната.
Другата е, че по този начин дават пример и на други отбори, че участието в ЕТ не е "целта на сезона" и "мачовете на живота". Примерно тук във Финландия понякога не можеш даже да разбереш, че в града има мач от турнирите. Да, ще кажеш - няма много емоция, няма такова напрежение, но пак имат примерно повече отбори от нас тази година. Дето си трошим нервите за световно.
У нас на ЕТ не се гледа като позитивно нещо, а се гледа само другия от кого ще отпадне, за да почнат подигравките. Когато си готов за тях и не търсиш резултати на всяка цена ще стане и промяната - хайде да спирам, че почвам да звуча като Венци.
12 Юни 2013 17:09
По-опитните = по-високи заплати

Не съм убеден, че сме готови за пробив в ШЛ = свиват се разходите

Парите не играят футбол отвъд Калотина.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД