:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 324
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Имущество за 7 млн. лв. е конфискувано за 5 месеца

Престъпно имущество за над 7 млн. лв. - хотели, луксозни автомобили, офиси, земеделски земи, камиони, са конфискувани за първите 5 месеца на годината, съобщи вчера Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. То е иззето от 23-ма души след окончателно влезли в сила съдебни решения.

В съобщението се сочат и три конкретни случая на конфискация. В единия от тях става дума за имущество за 858 515 лв. То е било отнето с решение на Благоевградския окръжен съд от Борислав Борисов, осъден за вещно укривателство в особено големи размери. Конфискувани са два имота, единият от които хотелски комплекс в община Благоевград. Вторият имот представлява 5/6 идеални части от етаж на жилищна сграда в Благоевград с две допълнителни помещения и част от тавана на сградата. Отнети са и два автомобила - Форд "Орион" и "Ауди А6", микробус Форд "Транзит", както и суми от продажбите на 6 леки коли и 50 дружествени дяла.

При втория случай е отнето имущество за 500 000 лв. от Ангел Кателиев, осъден за измама по делото за финансовата пирамида "Галакси". То включва ателие с изба и офис в Бургас, шест автомобила - БМВ 520, Мерцедес С 200, Опел "Астра", Пежо 607, Фиат "Браво", Рено 9 и два товарни автомобила (Мерцедес и Ивеко). Отнети са и 250 дружествени дяла от капитала на заложна къща "Интеркомерс груп", суми по 11 банкови сметки, пари от продажбите на имот и движимо имущество, както и суми от предоставени заеми.

С решение на Видинския окръжен съд пък е било отнето имущество на стойност 355 000 лв. от Иван Табаков, осъден за измама. В стойността му влизат: незастроено дворно място с площ 1470 кв.м и поземлен имот от 2067 кв. м в област Видин, апартамент 58.80 кв. м във Видин, Мерцедес Е230, сумите от продажби на имоти, дружествени дялове, депозити и др.

Останалите лица, от които комисията е конфискувала имущество, са с присъди за разпространение на наркотици, сводничество, измами с ДДС, контрабанда, укриване на данъци в големи размери, незаконна сеч и др.
2
1953
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Юни 2013 20:25

Тия ни се подиграват - 7 милиона сигурно струва само издръжката на тази комисия от бюджета. А възможностите за конфискация са за милиарди.

-------------------------
дистанционен парламент
11 Юни 2013 21:29
А възможностите за конфискация са за милиарди
Искате държавата да съсипе "честния частен" безнес?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД