:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Данъчните започнаха тотална ревизия на Цветан Цветанов

За разлика от първия път сега НАП ще проверява много по-щателно имотите и доходите на бившия вътрешен министър и неговите роднини
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който днес трябва да стане обвиняем по делото за незаконно подслушване в МВР, ще се сблъска с цялата тежест на държавната машина, която доскоро беше съмнително благосклонна към него. Зам.-градският прокурор на София Роман Василев е поискал от данъчните да направят пълна ревизия на имуществото му, съобщи сайтът "OFFnews". Източници на "Сега" потвърдиха новината и уточниха, че данъчните са получили разпореждането преди няколко дни. Официално от НАП нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Прокурорът Василев не отговаряше на мобилния си телефон, а говорителят Румяна Арнаудова заяви, че няма информация. Новината беше анонсирана наскоро от Делян Пеевски от ДПС от парламентарната трибуна.

НАП за втори път ще се занимава с Цветан Цветанов. Първата проверка бе разпоредена през 2010 г., след като лидерът на РЗС Яне Янев изнесе информация, че Цветанов притежава 6 апартамента. Оказа се, че две от жилищата са нови и са закупени от Цветанов в края на 2008 г., когато той бе лидер на сдружение ГЕРБ. За двата нови апартамента в елитния столичен квартал "Изгрев" Цветанов е платил 130 577 евро, като само част от сумата - 59 000 евро, са били осигурени през ипотечен кредит. Продавач на имотите се оказа кумецът на Цветанов Тодор Бояджиев чрез печелилата множество обществени поръчки в мандата на ГЕРБ фирма "Ти Ви Би". Наред с новите апартаменти в София, Цветанов успя да извърши и луксозен ремонт на фамилна къща в село Шума.

В опит да обясни рязката промяна в имотното си състояние в разгара на скандала Цветанов даде поредица от противоречиви обяснения. В крайна сметка обаче той се оказа чист, след като данъчните не откриха никакво разминаване в доходите на семейството и извършените от тях разходи. Заключението на НАП увисна на плещите на тъста и тъщата на Цветанов, които с пенсионерските си доходи се оказаха крупни дарители, успели да осигурят на изпадналото в затруднения семейство 130 000 лв. С дарението балансът по сметките на Цветанов и съпругата му беше закърпен, макар че така и не се разбра дали тъстът и тъщата наистина са разполагали с подобни средства. Резултати от извършената проверка на техните доходи не бяха обявени, защото данъчната тайна при тях не бе свалена. Нищо нередно при тъстовете не откри и прокуратурата. Красимир Стефанов, който бе шеф на НАП по време на оневиняващата Цветанов проверка, обаче бе издигнат и стана депутат от ГЕРБ. Листите на партията бяха редени от бившия вътрешен министър.

Експерти вчера обясниха, че наличието на вече извършена проверка не пречи за откриването на данъчна ревизия. Нещо повече - ревизията е много по-тежка процедура от проверката и дава много по-големи възможности за ровене в доходите и имотите на ревизираното лице, както и на всеки, който е казал или каже, че му е предоставял някакви средства. Тя тръгва по изрична заповед за възлагане от шефа на НАП или упълномощено от него лице. Според Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) ревизията позволява дори предприемане на действия за обезпечаване на доказателства чрез опис или чрез изземване на ценни книжа, вещи, документи, книжа и други носители на информация. Има и възможност "за копиране на информация от и на технически носители, даващи възможност за възпроизвеждането й, като вземе необходимите технически мерки за запазване на автентичността й". При ревизията дори може да се запечатват обекти, в които има подлежащи за обезпечаване доказателства за срок от 48 часа. Може да се иска от съд и продължаване на срока на това запечатване. При ревизията може да се установяват и нови данъчни задължения. Нещо, което например не е възможно при данъчна проверка.

Това, че данъчните са избрали тази форма, може да означава, че очакват да изскочат неплатени от ревизираното лице данъци и осигуровки. Ревизията задължително приключва с ревизионен доклад. При нея може да се правят всевъзможни, включително и насрещни проверки, да се искат писмени обяснения, попълване на декларации, прилагане на документи. Не е ясно дали данъчните ще проверяват същия период, който вече бе на фокус - доходите на Цветанов от 2004 до 2009 г., или ще се ревизират и други периоди.
46
9145
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
11 Юни 2013 19:54
"Петрозаводска настъпателна операция"
Весело Голямо квичене ще се чува от кочинката.
11 Юни 2013 19:55
Садистично е да го каратда пише,а и да набуташ това пате в кълчища е варварско
"Цицерон по Пекински"-специалитет за деня.
11 Юни 2013 19:57
Тоя път "записите" ще са законни ......май.А какви ПР- ки имаше.....Велшебници
11 Юни 2013 20:02

Подозирам, че тази хиперактивност по казуса Цветанов има съвсем прозаично обяснение - да се пусне димна завеса и да се прикрият миджурджулюците на останалите герберски кадри.
11 Юни 2013 20:04
Дори и при поъчковата проверка нещата се докараха до "оправдаване", с помоща на вездесъщата тъща, само на парите за закупуване на апартаментите по обявени цени (горе долу както за панелки в Люлин). А за луксозното обзавеждане? Или Цвъцкови са живели на дюшеци между голи стени? А за многократните воайажи на Цвъцкови зад граница по време на периода, за който го проверяваха? Отде пари, като НАП "намести" всеки лев в апартаментите? Ами ежедневни разходи? Фотосинтеза? Ами тогава въобще не стана дума как една барака се првръща в 3-етажна къща, луксозно изпълнение + барбекю? Тогава Цвък каза, че цялата трансформация струвала 30 бона и розовичкото остави къщата настрана и забрави да я включи в сметките. Дори и смешните 30 бона. Де готози строител, да ми дойде тук, не 30, а 50 бона му броя на момента за същата трансформация.
11 Юни 2013 20:07
Подозирам, че тази хиперактивност по казуса Цветанов има съвсем прозаично обяснение - да се пусне димна завеса и да се прикрият миджурджулюците на останалите герберски кадри.

Това дори вече не са подозрения, а обществена тайна. Само дето не става дума за останалите герберски кадри, а само за един. И няколко посочени от Него хора...например и дума не се чува за Фидоошу.
А че не са подозрения, а (почти сигурен) факт, тези дни се опитва да ни убеди прокуратурата.
11 Юни 2013 20:21
Новината беше анонсирана наскоро от Делян Пеевски от ДПС от парламентарната трибуна.


Таз вмирисана и прокиснала манджа от 2010г.,требе одма да се претопли от екипа на вестника. Гаче ли нема други належащи проблеми за българите. Ама те изборите минаха и заминаха. Веке нема нужда от пропаганда и агитация.
11 Юни 2013 20:23
Дори и смешните 30 бона. Де готози строител, да ми дойде тук, не 30, а 50 бона му броя на момента за същата трансформация.

Нямаш грижи-отма ти ги вземам.......и ще видим.Строители,дето няма да ти откажат 50 000 -с лопата да ринеш.За един дори се носят непотвърдени слухове,че освен договор предал и външна тоалетна-почти завършена. Аджамия,купил си багер,вместо да инвестира в "административен капацитет".
11 Юни 2013 20:25
А така.На умряло куче-нож вадят.Къде бяха до сега тези държавни юнаци?Само да не стане като разследването на подслушването в дома на Б.Б.Престъплението на лице,престъпление-няма.Българска работа!Жалко за гласуваното в аванс доверие на прокуратурата.
11 Юни 2013 20:26
Преди правех залози относно НЕвероятността другарят ЦветУШЕВ да влезе в кошарата за слухтене.
Сега е време да заложа на това, че и апартаментите ще оцелеят.
Залагам и на варианта, че междувременно мат'риалът ще тръпне в надежда без да подозира, че това е само поредния сезон на сериала "Зрелища в диетичен вариант".
11 Юни 2013 20:28
Цялата държавна машина се включи само и само да намерят за нещо да осъдят Цветанов.
--
Блог
11 Юни 2013 20:32
Цацата е в паника. Делото за подлушването, СРС и т.н. явно издиша по всички шевове, съшити с бели конци. СЕГА Цацата се надява да намери нещо около апартаментите. Залагам едно шише Джони Пешеходеца че пак ще излязат с "Има основателни съмнения, но не може да се докаже, пък и няма престъпен състав".
После Цецо се връща в Парламента на бял кон.
11 Юни 2013 20:33
Ето къде щели да бъдат генерирани обещаните 250 000 нови работни места!
За задвижване на държавната машина !
11 Юни 2013 20:36
Преди правех залози относно НЕвероятността другарят ЦветУШЕВ да влезе в кошарата за слухтене.

Недей,не си струва хазарта.Най-малкото на тия дебили ще им вземат "къщите" да не рискуват тълпата да подпали други.На всички им е писнал.Въпроса е като го натиснат дали ще почне да квичи и да издаде и другите.....и не само ГЕРБ.Тоя е достатъчно тъп,че да използва "компроматите" ,а не само да плаши че ще го направи-тогава цирка ще е пълен.Цацаров - президент,може да има амбиции човека-няма да пропусне шанса.Мандата на Глав. Прок. е един,за Президент са два. Няма да е първия случай амбициозен прокурор направил кариера,разчиствайки пейзажа.Тоя не е калинка.
11 Юни 2013 20:38
lukcho2
11 Юни 2013 20:32

Нека да е "син" джони от мен-литровка "Особая " от теб и става
11 Юни 2013 21:00
Мариана, Мариана... трактор пее на поляяна...
11 Юни 2013 21:23
Вероятно знаковата новина е,че Софийската градска прокуратура е отказала да образува дело срещу Кристина Спасова и Лора Димитрова, бивши служителки в агенцията по безопасност на храните и пиарки на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Скандалът е от миналия август, когато фирмата на Спасова и Димитрова "Кей Ем Ком" печели обществена поръчка за създаване на "Фейсбук" и "Туитър" профили на Програмата за развитие на селските райони на стойност 50 хил. лв. Фирмата на 25-годишната Кристина Спасова и колежката й, която е една година по-малка, е учредена с капитал 2 лв. на 26 септември 2011 г. - само три месеца преди подписването на договора с Министерството на земеделието и храните.
За въпросната девойка става дума и в скандалния разговор между Борисов,Кокинов и Найденов,за който няма виновни!
Всичко това навява на тъжни мисли за сключената сделка със защитения свидетел Найденов.
Ще разберем до някъде от резултатите от бъдещи дела.
Натисни тук
11 Юни 2013 21:25
щурчо
11 Юни 2013 21:00

"Говорить Москва.....................................................................................трактор дал залп и улетел.П ограничники доложили що инцидент можно считать окончень"
11 Юни 2013 21:29
Софийската градска прокуратура е отказала да образува дело срещу Кристина Спасова и Лора Димитрова, бивши служителки в агенцията по безопасност на храните и пиарки на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Все пак престъпление е не "ескорта" а плащането за него с държавни средства. От разговора става ясен факта(а записа сам по себе си не е годно доказателствено средство-справка Гутенберг)но има обосновани предположения да се погледне в калинчиното бюджетиране .Съспенс да има ,хлаба си е грижа на гладните ,аз съм на пасти.
11 Юни 2013 21:39
Кучето не лае, То критикува !!!
Стига да са ви останали, хсоциалноХисторически Сетива...
11 Юни 2013 21:41
Стига да са ви останали, хсоциалноХисторически Сетива..

павета нали има......и шопи със сопи-народ история
11 Юни 2013 21:43
явно от храста с подслушването няма да излезе заек и прокуратурата почна да хвърля камъни и по съседните храсти, белким изкочи нещо от там. Ако пък и от там нищо не излезе, да прегледат камерите по кръстовищата за последните десетина години, туку виж хванали Цветанов да минава на червено.
11 Юни 2013 22:09
Данъчните започнаха тотална ревизия на Цветан Цветанов


Явно историята с подслушванията удря на камък....
11 Юни 2013 23:06
Каквато и проверка да му направят , цяла България знае, че има 5-6 апартамента .
2 ще са наследствени , за 2 ще докаже че е изкарал пари ... И най - много , което не ми се вярва .... да има 1,2 за който да няма обяснение.
11 Юни 2013 23:13
Явно историята с подслушванията удря на камък....


Ама, четете ги тези статии!!

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който днес трябва да стане обвиняем по делото за незаконно подслушване в МВР, ще се сблъска с цялата тежест на държавната машина, която доскоро беше съмнително благосклонна към него.


И най - много , което не ми се вярва .... да има 1,2 за който да няма обяснение.


Викаш 200 000 лева пари ли са, че трябва да обяснява пред НАП откъде ги е взел?

Оказа се, че две от жилищата са нови и са закупени от Цветанов в края на 2008 г., когато той бе лидер на сдружение ГЕРБ. За двата нови апартамента в елитния столичен квартал "Изгрев" Цветанов е платил 130 577 евро

11 Юни 2013 23:28
не казвам че са малко .... 200 000 , но ме съмнява да няма обяснение.
ама , толкова хотели има по морето , на бивши министри , толкова палати ...
че ако докажат наистина че само 200 000 е откраднал ще съм му фен до живот.
Намя да забравя , Надежда Михайлова , като обясняваше че мъжа и е прост милионер , не някой засукан с 200 300 милиона .... прост милионер.
11 Юни 2013 23:37
Цецо - Капоне!
Отсякъде.
12 Юни 2013 00:23
beagle пак почна да заеква Х... х... Х...
Пий нещо човече, ще се затриеш.
12 Юни 2013 02:33
Цирк Глобус-има ли човек във власта, който не е забогатял от далавери?
12 Юни 2013 08:26
А кога ще се прави данъчна ревизия на Делян Пеевски? Че то на него само охраната му струва колкото на Цветанов апартаментите
12 Юни 2013 08:40
Айде Цеко при Ставри ! И носни кърпи за тикварията
12 Юни 2013 09:00
Колкото осъдиха Масларката, толкова ще осъдят и Цветанов. Социалната партия връща жеста, но така, че да се радва електоратът.
12 Юни 2013 09:46
Аз мислех че данъчните не се занимават с разкриване на кражби и др престъпления. За това си има полиция, следствие... Според данъчните, ако за откраднатото си платил данък, си ОК. Ако АлКапоне е осъден за неплащане данъци, това показва безсилие на тези които е трябвало да го осъдят като ганкстер. (Всяка аналогия е случайна.)
12 Юни 2013 10:50
Накога попитах, защо проверката на Цветанов е правена от служители, известни с извършване на ревизии, при това поръчкови ? Май Роман Василев започва да си отмъщава за "педалски" и "манафски" класификации в един разговор в Банкя ? Но защо не поиска възлагане ревизия и на Борисов ? Като министър-председател май не вземаше заплата. Заплата от ГЕРБ ли е получавал ? От какви доходи всъщност е живял и как си е плащал сметките ? Издръжка от Бориславова ? Спестявания ? Имал ли ги е ? Какво е движението им ? Други приходоизточници ?
А бе, аз колко пъти да пиша, че данъчноосигурителната тайна трябва да отпадне за всички ?
12 Юни 2013 10:56
Трактора изпълни нормата.
12 Юни 2013 11:07
Преди Борисов да бъде одобрен за премиер, Привиканият Цветанов
е отговорил в Амбасадата,че по-американец от Борисов в България
няма. Цацаров е опитен умник и няма глупаво да рискува.
Малко параден шум и толкова.
12 Юни 2013 11:14
Айде Цеко при Ставри !


Ми той Ставри напуснал, бе. Омръзнало му да чака.
12 Юни 2013 11:41
Явно историята с подслушванията удря на камък....


Имаше един брадат виц - явно баба е ср'ла. Има разлика в присъдата при едно обвинение, наказуемо с до 8 год. затвор и 2-3 обвинения с до 8 год. Разликата е дали ще е ефективна или условна.
12 Юни 2013 12:03
На Цвъки тъста се замогна от както зетя беше на власт.Почти няма ВиК в мамковината което по един или друг начин да не плаща на фирмата за анодна защита на тъста!Така,че и от тази трънка я излезе заяк,я не!
12 Юни 2013 12:05
Крайно време е особено обществени личности да могат да доказват произхода на средствата, с които разполагат. Обяснения с трудовият стаж на родителите са несъстоятелни и подигравка с хората, които едва свързват двата края, а са работили цял живот и имат много трудов стаж.
Не е невъзможно, но е съмнително за няколко години в политиката да разполагаш със средства, които не са типични за доходите на държавен служител. Редно е когато има съмнения в обществото съответните органи след проверки да ги разсеят и да изчистят сянката на съмнение към политическите личности.
12 Юни 2013 12:27
Сега като се прави ревизия на управлението на ГЕРБ, герберската гордостЦветанов непрекъснато доказва на обществеността, че ГЕРБ са милиционери и престъпници
12 Юни 2013 13:23
Какво ли ще установят? Дали ще имат смелостта да открият нещо или всички пак ще бъде потулено. Да ревизират и Борисов, и Фидосова и всички най-лакоми политици. Смеят ли? Могат ли? Очаквам все още пълната ревизия на управлението на Герб, какво ли ще покаже тя. Злоупотреби без съмнение е имало, ще ги назоват ли поименно? Все забулено в някаква мистерия, а не бива.
12 Юни 2013 15:11
Франкенщайнското правителство на БСП+ДПС +Атака започнало проверка на имотите на ЦвЦв?! Абе ВЛАСТ, стига безмозъчно занимавате обществото с кьорфишеци?! Вече 24 години ги раздавате и мислете, че хората в година 2013 са балами като година 2001 например? Трябва да знаете, че години 2013 баламите в тази клета и окрадена от всички страни държавица не останаха- всички умряха!
Цяла Европа знае, че в България има формирана най -мощната олигархично- мафиотко- мутренска- политическа клика, чийто кланове си предават властта един на друг вече 24 години.
"Опозицията" на БСП -бат Боко Тиквата раздаде много такива кьорфишеци. Най големия бе кьорфишека за наказанието на Доган.
Наказа го с 300 глоба за това, че открадна 1,5 милиона хонорари за хитдравлически майсторлък от държавната фирма НЕК, сиреч откраднати от всички данъкоплатци. 300 лева муха го ухапала? Он продължава да си живее на свобода и охолно, даже и барбекюто му не развалиха?! После Бат Бако се прегърна с Доганя в здрава бизнес прегръдка, дето и смъртта не може ги раздели. Заедно с парите на катарския принц Оман основаха Корпоративна банка където Доганя е наравно с Ц.Б главен акционер.
Примери като геройствата на Доганя има боооол, само хартия и мастилото няма да стигнат да се опишат в 24 преходен период на ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ на държавата от елита. И с ЦвЦв ще стане така, бат Боко го "жертва" пред БСП, за да не му пипнат богатствата, които направи за една петилетка в двете си банки -Корпоративна и Си Банка с въртене незаконно на целия бюджет, резерв, държавни пари в тях.
Бъдете сигурни, че на ЦвЦв нищо няма да му се случи, нито косъм ще падне от главата му, ще му подарят няколко стотици милиони за вярна служба и ще го изпратят на Сейшелските острови да завърши живота си на шезлон на плажа.
12 Юни 2013 19:04
Право да ви кажа, без заобикалки, от този Цецовски тоталитаризъм в проверката на имотите му нищо няма да излезе! Както нищо няма да излезе и по т-н. обвинение за подслушването на прокуратурата, тъй като Сотирчо Стефанов Цацаров е силно негово момче, както и Романчо Василев и цялата им кохорта прокурори-цецовско-бойковстки послушници,во главе с шуменската "героиня" Ася Петрова , която е завършила някакъв правен ПУЦ и е толкова навътре в правото , колкото и тарторите й Борисов и Цветанов.
12 Юни 2013 20:24
Дано му е олекнало на Николовн, изказа се.
12 Юни 2013 21:02
А бе, аз колко пъти да пиша, че данъчноосигурителната тайна трябва да отпадне за всички ?


И преди всичко за данъчните чиновници. Които при "спечелване" на джакпот от Тотото трябва да бъдат набивани на кол директно на площада, след пълна и тотална конфискация, естествено.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД