:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националите искат две победи срещу Аржентина

90% е вероятността Салпаров да е титуляр за волейболния А отбор
СНИМКА: SPORTAL.BG
Вицепрезидентът на волейболната федерция Любомир Ганев е хванал под ръка селекционера на националния отбор Камило Плачи, а помощник-треньорът Найден Найденов (отзад) се усмихва по време на тържествената церемония по откриване на обновената зала "Христо Ботев" в София.
Задължителни две победи срещу тима на Аржентина е целта, която волейболните национали ще преследват в третия уикенд от Световната лига. Домакинските мачовете срещу "гаучосите" са през уикенда в зала "Арена Армеец София" - в събота и неделя от 20 ч.

"Настроението в отбора е много добро - обяви капитанът Тодор Алексиев. - Ние винаги тръгваме за победа, а дали ще стане... Ще направим всичко, което е по силите ни, за да изпълним плана, който имаме. Мисля, че ще се справим с това предизвикателство. Двете победи над Аржентина са задължителни. Ако искаме да се класираме за финалите, трябва да побеждаваме."

Малко по-умерен бе селекционерът Камило Плачи, който заяви, че отборът ни видимо прогресира, но именно мачовете срещу Аржентина ще покажат колко голям е напредъкът.

"Имам още един цял ден да реша с кои състезатели да играем в тези два мача. За мен това е важно. С Аржентина ни предстоят два истински двубоя, които ще са доста тежки. Това е един корав съперник и е труден за побеждаване. Но ние се готвим, тренираме добре и сме в прогрес на някои елементи. Ще видим какво ще се получи на срещите в събота и неделя", обясни италианецът.

Той допълни, че либерото Теодор Салпаров почти сигурно ще започне титуляр, след като възстановяването му от операция протече в ускорени срокове: "На 90% съм решил, че Теди ще играе. Той е добре физически, само трябва да си върне ритъма. Затова, ако няма проблеми, той ще бъде на терена."

Същевременно ръководството на федерацията (БФВ) представи официално ремонтираната зала "Христо Ботев" в София. БФВ взе съоръжението на концесия за 10 г. и веднага започна ремонтни дейности върху него. Според данни от централата инвестицията дотук е в размер на 300 000 лв., а предстои да се вложат още 500 000 лв. за ново осветление и климатизация, както и за прилежащото пространство.

При откриването миналата вечер стана ясно, че от следващия сезон всички столични отбори от Суперлигата ще играят мачовете си от първенството именно в залата в Студентския град.
792
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД