:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 252
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И привърженици на Ердоган организират "стоящ" контрапротест

Ахмет Давутоглу
Протестиращи срещу политиката на турския премиер Реджеп Ердоган и негови поддръжници се изправиха едни срещу други в безпрецедентен мълчалив "стоящ протест" на площад "Таксим" в Истанбул, предадоха агенциите. Антиправителствените демонстранти застанаха в редица, мълчаха или четяха книги. Поддръжниците на премиера, изправени срещу тях, също мълчаха и държаха плакат с надпис "Мълчалив протест срещу мълчаливия протест". Покрай "стоящите" протестиращи в Истанбул започнаха да се навъртат и джебчии, предупреждават турските медии. Подобни демонстрации имаше в Анкара, Измир, и други градове, като полицията отново използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите.

Турският външен министър Ахмет Давутоглу е поискал от турските посолства по света да изготвят доклади за начина, по който са били възприети протестите, писа в. "Хюриет". Германският външен министър Гидо Вестервеле пък призова ЕС да започне интензивен диалог с Анкара за основните човешки права, принципите на правовата държава и гарантираните от закона свободи.
1016
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД