:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 486
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цацаров оповести официално ревизията на Цветан Цветанов

"Възложена е пълна данъчна ревизия с всички процесуални последици по съответния кодекс." Това каза главният прокурор Сотир Цацаров вчера по повод ревизията на имуществото на депутата от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. За нея се разбра миналата седмица. Според неофициална информация тя е поискана от зам. градския прокурор на София Роман Василев, който бе сочен за близък до Цветанов.

Според Цацаров не може да бъде съобщено какво е наложило новата проверка на имуществото на Цветанов, след като такава бе направена през 2010 г. и не бяха открити нередности. Според главния прокурор данните "са такива, каквито не може да бъдат разкрити към този момент публично, тъй като са от особено значение за разследването". "Има разлика, защото при извършването на предната проверка е била възложена нова и тя е завършила с доклад тип справка. В конкретния случай на ръководителя на НАП е разпоредено от наблюдаващия прокурор пълна данъчна ревизия", обясни Цацаров.

Ревизията е много по-тежка процедура от проверката и дава много по-големи възможности за ровене в доходите и имотите на ревизираното лице, както и на всеки, който е казал или каже, че му е предоставял някакви средства. Според Данъчноосигурителния процесуален кодекс ревизията позволява дори предприемане на действия за обезпечаване на доказателства чрез опис или чрез изземване на ценни книжа, вещи, документи, книжа и други носители на информация.
5
1807
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Юни 2013 21:28
възможности за ровене в доходите и имотите на ревизираното лице, както и на всеки, който е казал или каже, че му е предоставял някакви средства.

Ало,тъщомразците,СЕГА ще я преследвате ли?По-добре е да спипате Станишев в закононарушение-какви пенсии е дал на тъщата му за 3 години,та тя е спестила и дарилаана зетчето 150,000 левчета.Пенсионерски.
20 Юни 2013 23:49
А с бюлетините "в повече" какво стана?
20 Юни 2013 23:56
150,000 левчета.Пенсионерски.
Що бе, ревизията още не е почнала. Може тези пари да са "консултантски" - я за язоривна стена, я проект за партийно строителство или за пропаганда във форум.
21 Юни 2013 06:19
Цацата да не е объркал броенето и да е почнал отново ?
21 Юни 2013 07:53
Свалиха имунитета на Потника заради подслушването. СЕГА това ново разследване ли е ? За данъчни престъпления ? За пране на пари ? Проверката беше пълна порнография, ама прокурор да разпорежда ревизия! Трябва да е свързано с някакво престъпление на многодомеца, пък не му е поискан имунитета, за да разследват.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД