:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Вопли и сопли

Погледнете я в очите - тя няма да работи под натиск

Водещ, TV7: Казваме добро утро и добре дошла на заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова или по скоро да ви наричам г-н Манолов от вчера, защото се оказа, че вие имате най-много топки, извинявайте за израза? Вашите колеги се покриха, а вие трябваше да обирате народното недоволство.

Мая Манолова, БСП: Не е точно така. Добро утро. Защото част от колегите се опитваха да разговарят с протестиращите, но както виждате даже не е нормално...

В-щ: Да, Петя Раева, все мъже, смели мъже.

ММ: Даже нормалното придвижване на някои от колегите беше затруднено. Наистина в такава обстановка не може да се работи. Хората, включително и народните представители имат своето достойнство. Извинявайте, не е нормално, когато отидеш и се опиташ да разговаряш, насреща си да чуваш само викове, освирквания, замеряния с яйца и на кой, каквото му падне в ръцете. Не е нормална среда. Това не е просто отношение към хората, които са в парламента, това е отношение към институцията парламент. И според мен вчера сутринта пред парламента лицето на протеста се промени. Ние видяхме не онова симпатично и усмихнато лице, което гледахме от предишните дни, показвано по медиите в предишните дни, а едно изкривено лице.

...Аз съм искрен човек. И може би не съм най-добрия професионалист, най-добрия законодател, най-добрия оратор, но съм откровен човек. И в момента не мога да не кажа това, което мисля. Аз не искам и няма да работя под натиск. Вчера се постави ултиматум правителството веднага да подаде оставка... Аз няма да работя под натиск, извинявайте.

В-щ: Това какво означава? Искам да ми разтълкувате какво означава - няма да работя под натиск, защото те очевидно няма да спрат да ви натискат? Тоест вие ще подадете оставка, ще напуснете?

В-ща, TV7: Вие сте готова да се откажете?

ММ: По скоро това, отколкото... Как виждате обсада на парламента, в която някой диктува - направете първо, второ, трето... И при това тези хора, аз не искам да определям техния брой, не искам да говоря даже и какви са интересите зад тях, има ли такива, но искам да кажа, че това не е цялото българско общество. В крайна сметка има и едни хора, които ни избраха, които ни изпратиха в парламента. Аз утре ще търся тяхната подкрепа.

В-ща: Аз искам само камерата да покаже очите ви, защото за първи път виждам колко са насълзени те и колко сте откровена в този момент. Вие току-що казахте, че сте готова да се откажете, но не и да работите в условия на протести.

ММ: Не знам дали разбирате, че не може една демократична промяна да бъде осъществена с недемократични средства, защото поставянето на парламента под натиск, в невъзможност да работи нормално, с ултиматум - направете това и това, от една група хора, добре 10 000-50 000-100 000, не искам да коментирам техният брой. Това не е нормалната процедура в една нормална демократична държава.

В-ща: Дошъл ли е наистина моментът, в който трябва всички от групата да се съберете, и да решите дали да си подаде оставка правителството?

ММ: Аз, колкото и да не харесва на вас и на част от вашите зрители, пак ще кажа, че ние сме поели конкретни ангажименти. В момента изпълняваме тези ангажименти. Едно по едно. Аз го коментирах в Кюстендил в понеделник, между другото непрекъснато съм там и ми е важно отношението на хората, защото това е моят барометър. Вчера получих десетки обаждания, на тези, които изобщо смогнах да отговаря и смс-си с подкрепа от хора, които казаха - в крайна сметка, не се отказвайте, вие имате отговорност към нас. Сега вие лично на мое място какво бихте направили?

В-ща: Сама ще се оттеглите ли от парламента? Обмисляте ли вариант, при който да се откажете от мястото си?

ММ: Не, в момента не мисля. Най-малкият проблем е моята оставка.
2
1304
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Юни 2013 11:28
заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова или по скоро да ви наричам г-н Манолов
заместник-председателят г-н Манолов
28 Юни 2013 11:36
Неблагодарна работа. А колко беше лесно преди няколко месеца - пускаш без редакция интервю на ББ или ЦвЦв и народът умира от смях.
А тук - без гъделичкане няма да минеш.....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД