:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Украинец: Ще се хваля на внуците, че съм сритал задника на Федерер

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Роджър Федерер напуска Централния корт в "Ол Инглънд Клъб" с наведена глава, а Серхий Стаховски се е скрил под кърпата си, невярващ след сензационния развой на двубоя от II кръг на "Уимбълдън".
Украинският тенисист Серхий Стаховски не можеше да си намери място от радост късно в сряда. Тогава заемащият 116-о място в световната ранглиста състезател победи Роджър Федерер с 6:7 (5), 7:6, (5), 7:5, 7:6 (5) във II кръг на "Уимбълдън" и прекъсна легендарната поредица на швейцареца от 36 поредни участия на 1/4-финал в турнирите от Големия шлем.

"Беше една магия, нямаше как да играя по-добре. Това е фантастичен ден за мен. Сега определено мога да разказвам на внуците си как съм сритал задника на Роджър Федерер - пошегува се Стаховски, за когото това бе едва първа победа в кариерата срещу играч от Топ 20 от общо 21 мача. - Играх не само срещу Федерер, а срещу една легенда, която е печелила турнира 7 пъти. Когато си близо до успеха, започваш да си мислиш: "Наистина ли това е възможно?"

За 31-годишния швейцарец, спечелил рекордните 17 титли от Големия шлем, 7 от които именно на "Уимбълдън", това е най-ранното отпадане в най-престижната верига от 2003 г., когато загуби в I кръг на "Ролан Гарос" от Луис Орна (Перу). Последно пък Федерер бе победен преди 1/4-финалите в Шлема през 2004 г. - от Густаво Куертен (Браз) в III кръг на "Ролан Гарос".

"Поздравявам Стаховски за начина, по който преодоля напрежението. Аз също имах своите шансове, но не ги използвах и е нормално да съм разочарован - сподели Роджър. - Понякога такива загуби са по-болезнени в сравнение с някои финали. За мен е още по-тежко, че се случи точно на "Уимбълдън", където съм преживял толкова хубави мигове. Дали това е краят на една ера? Не мисля, имам още много години тенис пред себе си."
787
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД