:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Военният министър дава на прокурор поръчки за Афганистан

Военният министър Ангел Найденов ще отстрани ръководството на дирекция "Инвестиции в отбраната", през която минават почти всички обществени поръчки. Причината е проверка в дирекцията, след като било образувано досъдебно производство за закупуването на некачествените униформи и обувки за военния контингент в Афганистан. По времето на мандата на Аню Ангелов БСП задаваше неведнъж въпроси за поръчки в дирекцията, но тогава от МО излизаха с половинчати отговори. До питанията се стигна след оплакването на наши рейнджъри, че обувките им се късат.

Името на дирекцията бе забъркано с опита да се вземе теренът на бившата военна киностудия в Зона Б-17, за което "Сега" съобщи в началото на март. Теренът е сред най-атрактивните в София, тъй като в съседство се намира централата на един от големите вериги магазини. Според брокери на имоти районът е сред най-перспективните за инвестиране.

"Искането на министър Найденов - да отстрани ръководството на дирекцията за инвестиции в отбраната, силно ме озадачава, буди силно недоумение и не разбирам, каква е целта и какво се търси там", коментира депутатът от ГЕРБ и бивш зам.- министър на отбраната Валентин Радев.

Рокадите в дирекцията обаче не са първите, които предприема Ангел Найденов. Миналата седмица той отстрани и шефа на агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" към МО Петър Манолов след проверка на Инспектората на МО. Тя засече сериозни нарушения.
1
2337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Юни 2013 20:12
Ето основният производител на обувките за армията..И докато Цвъки все пак се е усетил,армейците са проспали...Били на учение Натисни тукhttp://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=227686
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД