:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 557
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Управляващите започват подмяна на кадрите в администрацията

Назначаването на Цветлин Йовчев за вицепремиер се налагало, за да се разтовари премиерът
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Докато течеше представянето на двамата вицепремиери Цветлин Йовчев (вляво) и Даниела Бобева, премиерът чу препоръки за чистка в администрацията.
Депутати от ДПС и БСП вчера поискаха от кабинета "Орешарски" да направи бързи промени по всички етажи на администрацията. Повод за това стана изборът на двамата нови вицепремиери - Даниела Бобева, която ще е отговорник и координатор по икономическите въпроси, и шефът на МВР Цветлин Йовчев, който ще е силната "дясна ръка" на премиера Орешарски.

Тон даде зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев, който намекна, че сред чиновниците има верни на ГЕРБ, които пречат. "Администрацията функционира тежко, тромаво, в някакво очакване. Тези от администрацията, които имат очакване за смяна, политическа, по някаква причина саботират кабинета, моят апел е да бъдете безкомпромисен към тях. Не сме тук, за да се движим по волята на хора от администрацията, които имат други политически очаквания. След като са приели да работят, ще изпълняват програмата на вашия кабинет. В противен случай има и други свободни работни места", отсече заместникът на Лютви Местан.

"Не се притеснявайте да правите реформи, всеки човек го оценяват по постигнатите резултати", обърна се към Орешарски и към новите вицепремиери Явор Гечев от "Коалиция за България". Към призива за кадрова метла се присъедини червеният Красимир Янков, който настоя за "разбиване на модела на администрацията от типа Борисов". Депутатът добави още, че имало сценарий за дискредитиране на всички назначения на управляващите. Не е ясно за какъв сценарий говори, при положение че вече няколко дискредитирани кандидатури бяха оттеглени с извинения и признания, че са били грешки.

Именно кадровата политика на управляващите обаче е най-големият им провал досега. Заради персонални гафове и спорове между коалиционните партньори дори все още има незаети кресла на зам.-министри, а в БСП се надига бунт заради засилващите се позиции на ДПС в изпълнителната власт.

Депутатите поискаха от вицепремиера Цветлин Йовчев по-твърди действия срещу нарушенията на обществения ред, а от Бобева - да ускори според правомощията си мерките за подобряване на бизнес климата. Според депутати от левицата назначаването на Йовчев като силов вицепремиер ще му даде възможност да контролира службите за сигурност след промените в закона за ДАНС. Идеята била да се разтовари премиерът Пламен Орешарски, за да не носи цялата отговорност. На няколко пъти самият Орешарски обяви, че няма да продължи практиката премиерът задължително да има заместник от силовото вътрешно министерство.

------НАЗНАЧЕНИЕ

Финансовият консултант Красин Димитров бе назначен вчера за втори зам.-министър на икономиката. Миналата седмица заместник в същото ведомство стана и Анна Янева. Квалификацията на Димитров е в областта на икономическите реформи, стимулиране развитието на малки и средни предприятия, иновациите и др. Завършил е УНСС и MBA-LBS University of Lincoln, Великобритания. Почти цялата му професионална кариера е преминала на различни позиции в международни организации като ООН, USAID и др.
 Красин Димитров

Президентът си върна възможността да иска данни от ДАНС

Президентът може да изисква и получава анализи от ръководителя на ДАНС по въпроси, свързани с отбраната и националната сигурност. Това гласи поправката в закона за агенцията, която бе приета на първо четене от парламентарната комисия за контрол на службите с пълно единодушие. Така ДПС и БСП изпълняват обещанието, дадено на Росен Плевнелиев, след което президентът пусна закона. След публикуването на указите в Държавен вестник БСП и ДПС избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което взриви държавата.

"В хода на всички дискусии бяха изразени резерви към някои от измененията в закона и бяха повдигнати съмнения за противоконституционност по отношение на един от текстовете, регулиращи конституционните правомощия на президента в областта на националната сигурност", съобщиха преди указа от президентския прессекретариат.

Депутатите в комисията обаче са отхвърлили законопроекта на Цветан Цветанов и група народни представители от ГЕРБ, който предвиждаше връщане на предишното положение. Проектът на Цветанов предвижда връщането на ГДБОП в МВР, а не, както ДПС и БСП гласуваха - да се влее в ДАНС.







10
3452
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
27 Юни 2013 20:36
Калинка, милиционер, мутра, калинка, милиционер, мутра. Добре ще а да ги изшиткат по-бързо.
27 Юни 2013 22:58
Ще ги заместят с 5:5...
28 Юни 2013 01:53
Аз съм един от протестиращите. Гласувал съм. Искам ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО от управляващите:

Да се каже истината за ГАФА с назначението на Пеевски за шеф на мегаструктурата ДАНС – кой е лобирал за него, КОИ СА КУКЛОВОДИТЕ и виновните за този ГАФ отговорно да си подадат ОСТАВКИТЕ.

След ГАФА с Пеевски, граничащ с ПРЕДАТЕЛСТВО и ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА е НЕДОСТОЙНО, НЕПОЧТЕНО, НЕМОРАЛНО И НЕДОПУСТИМО да няма поета отговорност и поне една подадена лидерска (или премиерска) оставка.

Как така ГАФ има, а поета ОТГОВОРНОСТ и подадена оставка НЯМА???

В случай, че няма поета ПЕРСОНАЛНА отговорност И подадена ОСТАВКА, ще се наложи да си отидат всички управляващи ВКУПОМ.

Ще смятам за чест и граждански дълг всеки ден от 18:30 да протестирам, докато няма поета отговорност И подадена ОСТАВКА за този ГАФ, както и цялата истина за него.
28 Юни 2013 02:17
Крайно време беше!
28 Юни 2013 09:23
Калинка, милиционер, мутра, калинка, милиционер, мутра. Добре ще а да ги изшиткат по-бързо.

Веднага другарите ще вземат мерки и уравнението ще придобие вида:
Ченге, яничар, дете на комунист, ченге, яничар, внук на активен борещ против фашизма и капитализма ?!?!?
28 Юни 2013 09:32
Като изритат герберите от високоплатените длъжности в администрацията, протестите ще са целодневни. Разликата е че протестиращите нама да са на държавна софра.
28 Юни 2013 11:14
И след цялата патардия в администрацията ще останат кадрите на герб. Щото знаят как да а това на другарите им харесва най-много от всичко.
28 Юни 2013 11:46
sega_007
28 Юни 2013 09:23
Калинка, милиционер, мутра, калинка, милиционер, мутра. Добре ще а да ги изшиткат по-бързо.

Веднага другарите ще вземат мерки и уравнението ще придобие вида:
Ченге, яничар, дете на комунист, ченге, яничар, внук на активен борещ против фашизма и капитализма ?!?!?


sega 007, от мен имаш
28 Юни 2013 16:27
Има един отбор чиновници , които са готови да се подложат на всяка власт - те са по верни от пионерчетата и са "Винаги готов".Колкото и да се пънат рехавите протестиращи тези юнаци винаги ще са във властта , независимо от кого произлиза тя!
28 Юни 2013 16:46
Че с кво толкоз се е натоварил. Не ще да е от мислене - кои са най почтенните българи които да управляват, има си кой да мисли вместо него.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД