:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 441
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Оливър Стоун взе „Кристален глобус“ и заклейми политиката на САЩ

Снимка: архив на кинофеста
Оливър Стоун (вдясно) е отявлен критик на властите в САЩ.
Един от най-известните политикани и левичари на Холивуд - Оливър Стоун, бе сред големите атракции на 48-ия кинофестивал в Карлови Вари. Навръх американския национален празник (навремето Стоун спечели "Оскар" с "Роден на 4 юли"), режисьорът взе "Кристален глобус" за цялостен принос към киното и използва източноевропейската трибуна, за да изкаже мненията си по политически въпроси.

"Светът е опасно място заради нашата тирания", заяви той за САЩ. 66-годишният Стоун мрачно пророкува, че като всяка друга империя, и американската ще падне. Той нарече страната си "Биг брадър" и "обсебена от националната сигурност". Известен антибушист, режисьорът призна, че на младини е учил в Йейл заедно с Джордж Буш-младши и е "напуснал заради такива като него". Той го описа като "момче от добро семейство с пари, което може да мине с тройка и пак ще се нареди добре, дори може да стане президент на САЩ". Оливър Стоун обаче не спести лоши думи и за Обама, от когото очаквал реформи, а той се занимавал с подслушване като предшествениците си. Режисьорът нарече Едуард Сноудън "герой".

Още дълго продължиха речите на Стоун на тема политика и нова история, но все пак причината той да е на кинофестивала са филмите му. Тук той показа удължена режисьорска версия на "Александър", две части от своята нова тв поредица "Неразказаната история на САЩ", разкриваща в 10 епизода случващото се в Америка след Втората световна война; прожектиран бе и филмът "Белязаният", на който е сценарист,

Оливър Стоун е автор на "Взвод", "Салвадор", "Роден на 4 юли", "Доорс", "JFK", "Обратен завой", "Всяка една неделя"; като сценарист - "Среднощен експрес", "Евита" и др. Той се похвали, че за разлика от повечето си колеги в Холивуд, никога не е търсил подкрепа и пари от Пентагона за военните си филми.

Почетен "Кристален глобус" в Карлови Вари получи и Джон Траволта (в началото на феста миналия уикенд), както и чехът Теодор Пищек, носител на "Оскар" за костюмите на "Амадеус". Тази вечер ще бъдат връчени наградите в състезателната програма.
3
2000
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Ноември 2014 07:00
Американските леви са истински хуманисти. За разлика от нашите майцепродавци и геноцидисти ("социалисти"
- клепто-ренегатократски компрадорски подлоги.
29 Ноември 2014 09:01
и заклейми политиката на САЩ

В Америка има и достойни хора. Въпреки уолтстрийтският и медиен тоталитаризъм. Който у нас заглушава всеки проблясък на съвест.
29 Ноември 2014 09:25
Стоун Има и достойни американци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД