:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,725,118
Активни 93
Страници 24,782
За един ден 1,302,066

Колко е леко да бъдеш Орешарски

Само кадровите промени се оказаха наистина спешни, макар да ги няма в официалната програма на правителството
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Пламен Орешарски и Лютви Местан в типичен момент от работата на парламента.
Тежко е. Много е тежко. Непоносимо тежко... От два месеца и половина това са думите, с които започва почти всяко изказване на министрите от правителството на Пламен Орешарски, а и на самия него. Те не пропуснаха да заложат на традицията да обясняват колко лошо е наследството, което са заварили, и как незабавно трябва да се предприемат спешни мерки.

Два месеца и половина правителството и управляващите по групи по интереси в парламента ни убеждават, че кабинетът трябва да бъде оставен да работи на спокойствие, за да намери единствено възможния отговор на формулата за спасение на народа и на държавата. Но се оказа, че формула няма, а и не личи някой да търси какъвто и да било изгоден за цялото общество отговор. Това, което се случи, е, че правителството така и не заработи според обявените предварително гръмки намерения. Все повече личи, че нито има представа как да постигне обещанията, нито има особено желание за това. Задачата на този кабинет изглежда друга - в кратко време да бъдат подменени ключовите фигури в управлението и да бъдат отворени широко вратите за близки до новата власт икономически кръгове. Или техните позиции да бъдат затвърдени.

Точно това и се прави в седмиците, в които протестите по улиците и политическите игрички около парламента и мнозинството в него ангажират енергията и вниманието на обществото. За да изпълнят основната си роля, министрите и премиерът дори не трябва да напрягат сили - достатъчно е просто да продължават да отклоняват вниманието на публиката. Или просто да си мълчат...Решенията всъщност се вземат другаде,не в правителството. Затова и днес е толкова леко да бъдеш Орешарски.

"Спешните" мерки трябваше да са готови преди парламентарната ваканция. Какво се случи? На 2 август, петък, в дневния ред на парламента влязоха за одобрение два документа, обявявани предварително за "основополагащи на новата политика". Първият - програмата на премиера Пламен Орешарски за изход от кризата. Вторият - доклад на министъра на икономиката Драгомир Стойнев за състоянието на енергетиката. На Стойнев трябваше да му бъде възложена и задачата да гради стратегия за измъкване на този отрасъл от блатото. И двете решения, определяни за неотложни, бяха отложени за септември. Мотивът - депутатите отиват в отпуск и в този ден няма време за задълбочено разискване. Време нямаше, защото се отхвърляше ветото на президента върху закона за СРС, а никой не поиска парламентарният ден да бъде удължен точно преди бленуваната почивка - след цели два месеца усилен труд.

От разисквания по програмата всъщност няма особена нужда. Така наречената програма на Орешарски се размотава по партийни форуми на БСП от май насам. Вече два-три пъти се представя като нещо ново, макар в нея да има само козметични промени. Документът, озаглавен "Първи етап на изпълнение на Програмата на правителството в условията на довършване на сегашния и планиране на новия бюджетен цикъл", от самото си начало подозрително прилича на план на някогашно комсомолско дружество от времето преди началото на така наречения преход. Или на първична партийна организация - както щете. В последния му вариант дори са сложени срокове. Повечето от тях изтичат или в края на ноември, или най-често на 31 декември.Набързо забърканата микстурае хаотичен сбор от вече съществуващи неща, изисквания към страната ни за съобразяване на нашите закони и практики с европейските, стандартни процедури за съгласуване на намеренията ни за следващия програмен период с Еврокомисията, които трябва да бъдат свършени независимо от кое правителство, и просто добри намерения и пожелания. Тъй като е правена по сектори, личи, че от министрите е искано да дадат нещо за планчето и те са дали - на когото колкото му стигат възможностите. Възможностите им не изглеждат големи...

Чудно ли е тогава, че с такава лекота депутатите от мнозинството пратиха разискванията по тази програма за ранната есен? Слушайки едни и същи мантри месеци наред по партийни форуми, вероятно отдавна са изпаднали в досада.

Далеч по-смислен е анализът за състоянието на енергетиката. Данните за отрасъла, който е изпаднал във финансов колапс, все пак бяха изслушани от депутатите. Но приемането на доклада също остана за есента, а "спасяването на енергетиката", както е кръстен цял раздел от плана "Орешарски", предварително бе провалено от набързо приетите промени в енергийните закони, с които цената на тока бе натисната надолу. Според повечето енергийни експерти популисткият ход, наложен от непремерено предизборно обещание, допълнително ще задълбочи проблемите. Срещу него вече се обявиха и енергоразпространителите, и производители на електроенергия, и синдикатите. Миньорите плашат с протести заради започнали съкращения и заради лошите прогнози за развитието на въгледобива. Заради страха от тези протести министърът на икономиката Драгомир Стойнев на няколко пъти обещава, че цената на въглищата ще бъде вдигната скоро. Още едно решение под натиск, което ще тушира временно един проблем, но само да засили натиска за и без това неизбежното вдигане на цените на тока в бъдеще.

Много спешна беше и актуализацията на бюджета, особено в частта си за възможността да се изтегли допълнително нов дълг в размер на 1 милиард лева. Според обясненията на управляващите без тази актуализация държавата няма да може да плати забавените пари на бизнеса, задържаното ДДС, ще има проблем със субсидиите на земеделците. Заради очакваното вето от страна на президента последваняколкодневна истерична кампаниякак това решение е политическо и слага прът в колелата на цялата държавна машина.

Но още преди ветото председателят на парламента Михаил Миков заяви, че няма да спира ваканцията на депутатите, а новото гласуване ще е през септември. След като президентът върна закона, все пак бе насрочено извънредно заседание за 30 август - в последния възможен ден преди началото на есенната сесия на парламента. Когато националната телевизия попита тези дни вицепремиера Даниела Бобева, която следи повечето икономически ресори, дали депутатите трябва да се сберат по-скоро, за да отхвърлят ветото, получи интересен отговор: "Ами не знам. Нямам мнение за това". Вицепремиерът после уточни, че дори и да не бъде преодоляно ветото, кабинетът няма да подава оставка, ще продължи да си работи по Симеон-Дянковия бюджет и няма да плаща. Нещо в този стил неколкократно каза и премиерът Орешарски.

Да оставим настрана акцията на ГЕРБ за предсрочно прекратяване на ваканцията. Спокойствието, с което управляващите приеха отлагането на актуализацията, показва, че в нея, както твърдят и досега повечето икономисти, няма нищо спешно, колкото и министрите да ни замерят с апокалиптични числа.

Парадоксално в цялата обстановка от последните два месеца остава мълчанието на премиера. То много напомня на мълчанието на един друг премиер, пак дошъл от името на БСП, преди около 18 години. И пак, както беше и тогава, все повече става ясно, че премиерът и неговите министри всъщностне управляват реално държаватаОрешарски е един от най-добрите експерти, които България е продуцирала през последните 23 години, каза лидерът на ДПС Лютви Местан. Кой е продуцентът, Местан не казва. Премиерът също не казва. Но преди повече от месец в разгара на многолюдните протести в София в "Сега" написахме, че зад нежеланието на премиера да си отиде вероятно стои някаква сделка. И е добре Орешарски да обясни каква точно е сделката.

С времето става все по-видимо, че днешният кабинет е назначен, за да крепи паравана пред процесите, които се развиват тихомълком отзад. Шумът от скандала с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което запали искрата на недоволството, постепенно заглъхва. Забрави се и злополучният опит с назначаването за министър на архитекта на "Дюнигейт" Калин Тихолов. Той бе заменен от дългогодишния си съсед по стая в УАСГ Иван Данов. Пробата с Иван Иванов като зам.-министър на МВР също отшумя. Броени дни вълнение, но само по форумите, предизвика назначаването на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов, човека, който се опита да закрие парк "Странджа", за шеф на горското стопанство в Царево.

Но междувременно в администрацията, в областните управи и в държавните фирми усилено върви подмяна на хората на ръководни постове. Първата голяма чистка дойде много скоро след назначаването на правителството и бе в енергетиката. Опитите да се покаже, че част от назначенията са съмнителни, бяха загърбени. След това промените продължиха и продължават в силовите министерства, в митниците, в екологията, в земеделието, във водния сектор, дори в спорта... В последните дни се смениха ръководителите на Комисията по хазарта и на Агенцията по горите. Подменят се, най-често с мотив "преструктуриране", шефове на дирекции и на отдели. На отговорни постове често се слагат хора, чиито имена се свързват или със скандали от времето на управлението на предишната тройна коалиция, или с определени икономически кръгове, или с ДПС, съратниците на БСП в парламента. Появяват се напълно непознати нови кадри, чиято квалификация или образование дори привидно нямат нищо общо с постовете, на които се пращат. Често дори самите министри, които ги получават, нито ги познават, нито са ги чували или виждали. Все по-силно става усещането, че постовете се редят някъде извън правителството, след което просто списъците се пращат по предназначение.

Върхът на всичко, разбира се, е създаването на цяло едно ново министерство - на инвестиционното проектиране. Заради него бяха забавени редица големи строителни проекти. Министерството се сдоби със сграда едва на 7 август и май има амбиция и да заработи след още някоя и друга седмица. Отсега е ясно, че дейността му ще докара по-голям хаос в отношенията на държавата с общините и с бизнеса. Но тук целта еда се контролират ключови проекти и големите парични потоци,включително от еврофондовете, които се очакват в следващия програмен период. С подобна цел изглежда и промяната в икономическото министерство, което се сдоби с пети заместник-министър, Юнал Тасим. Повече от седмица след неговото назначаване все още не е съобщено какъв ресор ще има той и какво точно ще контролира, но упорито се говори, че ще поеме една от апетитните европрограми - "Конкурентоспособност".

Контролът върху еврофондовете, впрочем, изглежда основен мотив в много от назначенията. А и в плана "Орешарски" единствените точки със срок август са преглед на "критичните проекти" за изтичащия програмен период и изготвяне на ревизирана версия на споразумението с Еврокомисията за следващия програмен период.

Най-изненадващо и озадачаващо от няколко дни започна и атака срещу може би последната независима институция в държавата - БНБ. Формален повод е създаването на смесено дружество с френска компания за печатане на банкноти, за което официално бе съобщено още на 19 юни. В атаката няма смислени мотиви и остава усещането, че целта е да се разклати банката или нечий стол там и да се осигури пост за пореден близък на властта "експерт".

Реално, докато обществената енергия се изливаше на улицата, режисьорите на спектакъла, наречен правителствена политика и спасяване на държавата, на практика овладяха икономическите лостове на страната. Това е спешната задача, чието изпълнение трябваше да гарантира правителството. Оттук нататък на кукловодите им е все едно колко дълго и дали ще оцелее кабинетът. Какво е обещано на премиера - освен поредния портрет на стената в Министерския съвет - тепърва ще видим. Днес виждаме само колко е леко да бъдеш Орешарски.

СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Министърът на финансите Петър Чобанов и председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев преди обсъждането на актуализацията на бюджета за второ четене на 30 юли. Днес те ще трябва да разглеждат ветото на президента - ден преди повторното гласуване на актуализацията.
106
6168
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
106
 Видими 
14 Август 2013 20:01
Тежко е, вярно.
Наистина е много тежко...
Да си в опозиция.
14 Август 2013 20:04
Беглият прочит на статията предизвиква неудържими асоциации с ключовата дума от вчерашната колонка на Д. Иванов.
14 Август 2013 20:05
Никое правителство досега не е било толкова явно зависимо от скрити интереси.
14 Август 2013 20:08
Наистина е много тежко...
Да си в опозиция.

Спамиш, другарю, спамиш
14 Август 2013 20:10
изготвяне на ревизирана версия на споразумението с Еврокомисията за следващия програмен период.


Това е много меко и небрежно споменаване на един голям герберски провал. Авторът ако толкова държи на обективността, може да бъде така любезен да се запознае с последната (служебната) версия на споразумението за партньорство и с коментарите на ЕК по темата.
Другата част от дописката няма смисъл да я коментирам
14 Август 2013 20:14
доста


дълъг


текст,


посветен


на


Орешарски,


от


който


читателят


остава


с


впечатление,


че


авторът


на


текста


е


искал


да


каже


нещо.
14 Август 2013 20:23
рекидж
14 Август 2013 20:26
wreckage
,

Майсторът си е Майстор! От мен за вас -
14 Август 2013 20:36
wreckage 14 Август 2013 20:14Абсолютно. Бих променил заглавието: "Колко е фалшива цигулката на Цигуларов" . Скрибуца. След вчерашния текст на Димитри Иванов се чудя на смелостта на Цигуларов да ни поднесе този текст.
14 Август 2013 21:02
wreckage
14 Авг 2013 20:14

14 Август 2013 21:22
Тенеднциозно четиво, но не и лъжливо. Правителството наистина е скапаняшко.
14 Август 2013 21:23
"Парадоксално в цялата обстановка от последните два месеца остава мълчанието на премиера. "

Друго си беше преди половин година .И чешмата да отвориш се лееше словото на бащицата.
Въпросът ми към автора е: наистина ли се възхищаваше на премиера-батман, облитащ всички медии ежедневно или все пак вестникът трябва да се запълва ?
14 Август 2013 21:38
Ндааа, явно са почнали да плащат на знак...
14 Август 2013 21:40
Поредният поръчков пасквил, а, другарчета?
14 Август 2013 21:48
Миньорите плашат с протести заради започнали съкращения и заради лошите прогнози за развитието на въгледобива.

Пред винкело и гьостерицата, сите са равни.
14 Август 2013 21:50
wreckage


14 Август 2013 22:00
Майсторът си е Майстор!

Да, рекиджът лидира в спаменето.
Което не е лесно при тази конкуренция, макар и 100% другарска.

14 Август 2013 22:08
Лянча, мисля че ти е протекъл радиатора.
И охлаждането... тю-тю!
Друг път по-начесто поглеждай към датчика за температурата, и си проверявай бушона на вентилатора.
Щото резултата го знаеш - прегаря гарнитурата и ти се изкривява главата.
14 Август 2013 22:08
Рекидж -
А Лянча завижда - макар Рекидж да пародира, а не лянчи професионално...
------------------------------------------------
Блогът на Генек
14 Август 2013 22:22
Другари, смешни сте. До момента не сте дали един смислен рационален аргумент защо това правителство заслужава каквото и да е доверие. Всичките храчки, дето бълвате под почти всяка статия, в общи линии се свеждат до три мантри:

1. Правителството е законно избрано
2. А пък Боко и Герб...
3. Това е поръчково

Абсолютно нищо по същество - за назначенията, за политиките, за цялостното поведение на чучелото Орешарски.

И тук пак същото - премиерът може да не обелва дума и да приема на официална среща рецидивист и неграмотен простак-рапър, а да отказва такава на режисьор и университски преподавател, и в това няма проблем не за друго, ами .... щото Боко много приказвал.

14 Август 2013 22:27
.
14 Август 2013 22:30
От месеци чакам некое другарче да се понапъне и измудри нещо такова
"Глейте. Начините да се направи това и това са 1/, 2/ и 3/.
Нашият орел дон Реба го прави по втория начин, защото ..."

или такова
цитат от статията

Авторът греши. Опровергават го фактите "Натисни тук", "Натисни тук" и "Натисни тук".

Знам, че е трудно, другарчета, но пък спаменето си е чиста загуба на време.
Освен ако за вас не представлява групова терапия ли, що ли
14 Август 2013 22:32
До момента не сте дали един смислен рационален аргумент защо това правителство заслужава каквото и да е доверие.
Ми спретнете му един вот на недоверие - къв ви е проблемът? Имате ли проблем?
14 Август 2013 22:35
Да си Орешарски може и да е лесно, но да си лянча определено не е.
Матриялът не съм го чел като разбрах кой е Автора, но щом и Ловкия го смята за поръчков пасквил, сигурно е голяма боза.
14 Август 2013 22:36
но да си лянча определено не е.
Блазе ви, че го четете. Аз съм го сложил на игнор и не мога
14 Август 2013 22:40
От разисквания по програмата всъщност няма особена нужда. Така наречената програма на Орешарски се размотава по партийни форуми на БСП от май насам.


Плосък данък, увеличаване на пенциите и заплатите, новата индустриализация, гьола...
14 Август 2013 22:49
внимателният

От една страна това е вид терапия - да, от друга (да продължим психотерапевтичния паралел) - ако се интересуваш от психология, ще си забелязал, че реакциите на другарите са направо като по учебник. Всички "аргументи" на комуноидите са защитни механизми за преодоляване на стресовото състояние, в което се намират. Част от тези хора са съвсем непосредствени в реакциите си, но друга част просто експлоатират емоциите на първите с внушения уж "доказващи" убежденията им.
14 Август 2013 22:50
hamel 14 Август 2013 22:36
но да си лянча определено не е.
Блазе ви, че го четете. Аз съм го сложил на игнор и не мога


Що си го сложил на игнор? Забавен е. Има усет някакъв за отделното дърво, но гората му се губи.
Това за Хамеля, не към лянча.
14 Август 2013 22:56
За да изпълнят основната си роля, министрите и премиерът дори не трябва да напрягат сили - достатъчно е просто да продължават да отклоняват вниманието на публиката. Или просто да си мълчат...


Много успешно се справят. Идва им отръки...
14 Август 2013 22:58
Има усет някакъв за отделното дърво
В смисъл - мое му се тегли едно дърво?! Подкрепям.
А за игнора - обещах му.
14 Август 2013 23:01
Защо говорите за Лянчата в мъжки род?
14 Август 2013 23:13
Когато националната телевизия попита тези дни вицепремиера Даниела Бобева, която следи повечето икономически ресори, дали депутатите трябва да се сберат по-скоро, за да отхвърлят ветото, получи интересен отговор: "Ами не знам. Нямам мнение за това"


Счетоводителката на Черепа, кво друго може да каже.
14 Август 2013 23:30
hamel 14 Август 2013 22:58
Има усет някакъв за отделното дърво
В смисъл - мое му се тегли едно дърво?! Подкрепям.
А за игнора - обещах му


, напомни ми за: "Аз да не съм Първанов, като съм му обещал на човека"/лека му пръст/.


14 Август 2013 23:40
Как може да се пуска такова нещо във вестника?
Нима не разбирате че, драстично нарушавате съня и спокойствието на другарите червени лешояди
14 Август 2013 23:50
Енгелс, що туй за лешоядите? Дразни те нещо, че музикалното на Цигуларов не го бива, а?
14 Август 2013 23:58
Набързо забърканата тук микстурае хаотичен сбор от вече натрапени неща, изисквания към медиите ни за съобразяване на нашите практики с указанията на типинг пойнтерите и процедури за съгласуване на намеренията ни за бламиране на правителството, които трябва да бъдат свършени независимо от кое НПО , разбира се и с помощта на президента.

Deja vu, n'est pas mon cher Autor?
15 Август 2013 00:09
Цигуларов
Светкавична замяна на калинките със сатанишки по родствено-партийна линия - това е планът Орешарски.
И 1 млрд заем на гърба на българите ,за да има с какво да се разплатим с нагърбилите се с кампанията на БСП.
Цената на агонията на Орешарски е брюкселската кариера на Станишев. За когото Нешка Робева казва : Този е играч на дребно.
Проф. Близнашки : Всички проблеми в момента идват от Станишев.И той знае ,че смяната на Орешарски е краят на неговата политическа кариера .
Приходни агенциии? От тях да го вземат този 1 млрд? Айде, де . Там е друг планът Орешарски ........
15 Август 2013 00:34
Другаре, тъжно, но факт - любимата газета премина към противниковия лагер, досущ пеевските медии, рязко и когато никой не очакваше. Някакво равновесие, може би, едни насам, други натам. Най-прозорливите посочиха с пръст плащащия музиката като грозен поръчител на вестникарската чалга. Всички обаче са категорични за поръчковия характер на СЕГАшната журналя. Прочее, вчерашната беше същата, само че в унисон с това, което мразите - седерасти, герберасти, либерасти. А ние знаем, че най-обичаме да мразим. "Обективността" и "правотата" - това е, когато се плюе по омразните нам. Такива мвста в мрежата - бол, недейте хаби излишно нерви и клавиатури. Аре, лека и без лоши чувства.
15 Август 2013 00:51
Боже колко бездарно написан материал. Кой го е излъгал този човек, че става за журналист.
15 Август 2013 01:12
От една страна това е вид терапия - да, от друга (да продължим психотерапевтичния паралел) - ако се интересуваш от психология, ще си забелязал, че реакциите на другарите са направо като по учебник. Всички "аргументи" на комуноидите са защитни механизми за преодоляване на стресовото състояние, в което се намират.

Албин,
не само, че съм забелязал, но имам и обяснение за това.
Работата не е само в преодоляването на стреса. Комуноидите търсят споделеното обяснение - някаква обща и "обясняваща" всичко теория - в опит да преодолеят тежкия дефицит на мислене.
Сапиенсите мислим в поне четири такта: идентификация на явлението, анализ, синтез на теория, синтезиране на ново мислимо явление. Мисленето на комонуида е двутактово: идентификация и проверка чрез въпросната "всеобясняваща" теория.

Такова мислене неизбежно води до фатални заблуди, включително и по отношение характера и целите на правителството.
15 Август 2013 01:41
Напротив, хич не е леко да си Орешарски.
Станишев я свърши на метеното и сега, докато трае Лумпениадата, премиерът няма какво друго да прави, освен да го раздава умряла лисица, белким с наличните кадри свърши каквото успее за разчистване на поразиите, оставени от хунтата Борисов - Цветанов - Дянков, пък и от Б отбора на Райков, чийто селекционер, още играе по свирката на Боко.
Този, който си мисли, че е много просто да върнеш на хората тази разнебитена държава, явно е голям наивник. Нали трябва някой да се нагърби с тази работа по ключовите места. А кой ще си жертва кариерата, за да го плюят по сокаците? Някой спомня ли си, че трябваше да идва българин, експерт от Дойчебанк, за вицепремиер? Как ще дойде, да му викат червен боклук морални колоси от ранга на Владо Левчев, Милена Фучеджиева или внучката на Милко Балев?
Естествено, след банкянския погром, най-важно е да се подменят кадрите, иначе, дори герберите да не се върнат на власт, герберастията ще си остане.
(Казано в скоби, в същото време донякъде е добре, че правителството работи под натиск с акомпанимента на Лумпениадата, особено след като и Едвин се отказа да мре за каузата.)
По-интересно е обаче, защо Краси Цигуларов, който е грамотен журналист, пуска определено едностранчиви дописки, или ако трябва да се обобщи, защо в. СЕГА обърна резбата?
Може би най-добре е да отговори Сашо Дончев, който сам е признавал, че участва във форума.
Нямам съмнения в интелигентността и почтеността на този човек, но какво го сбира с шмекери като Иво Прокопиев, за мен засега остава загадка...
15 Август 2013 02:24
Другарите

нямат

какво

друго

да направят,

освен

да се мъчат

да бъдат

духовити.

15 Август 2013 02:25
Иначе, да бъдеш Орешарски е тъпо.
Не го пожелавам на никого.
15 Август 2013 02:25
внимателният

Описаното от теб се нарича рационализация. И понеже става въпрос за обществени събития - то няма как да не и споделена. В по-примитивния си вариант (като постингите във фб на Шамара) тя звучи така - Бойко плаща на протестиращите, защото Орешарски ще го вкара в затвора. В по-софистицираните се намесват Сорос, НПО-та, Типинг пойнт и т.н. И двете за непредубеден човек изглеждат, разбира се, нелепо - много НПО-та примерно са леви като БХК, Зелените бяха най-активно протестиращите против ГЕРБ години наред, Сорос въобще не е либертарианец за разлика от хората от ИПИ да речем и пр. Как всички тези се оказват в конспирация срещу БСП не се наемам да анализирам

Други най-забележими реакции са примерно:

Сравнения - с ГЕРБ, които били калинки, мутри, корумпирани . Излишно е да се обяснява кога и защо човек така настойчиво се сравнява с някой, който стои толкова ниско, вкл. и според неговите представи.

Отричане. Не можело да се иска оставка заради някакво си назначение, това не е толкова важно. Грешката била поправена, винаги имало спорни назначения, всичко щяло да се успокои и т.н.

Проекция. Ей това ми е любимо, защото издава много и за "проектиращия". Та значи не може някакви хора да рисуват плакати, да викат, да пишат в блогове без някой да не дърпа конците, да плаща, да ги возси с автобуси от Монтана - за комуниста това е съвършено неразбираемо, той никога не би постъпвал така и затова приписва своите качества на другите.


15 Август 2013 02:36
Oraсle

Аз пък се чудя какво ли е да си Орешарски и нямам отговор.Ако не друго, е ясно - той не е индоктриноран комунист, готов на всичко за Партията.
Дали е коравосърдечен циник, безогледно готов на всичко да си изпълни задачата?
Или пък му е кофти и стиска зъби, макар да си дава сметка за целята помия, в която са го забъркали? И защо ли го прави?15 Август 2013 06:24
А беше някога вестник...
15 Август 2013 06:24
...и форум
15 Август 2013 06:29
А беше някога вестник...
...и форум

Еволюция - нормален процес в природата
15 Август 2013 06:38
"Де"-то пред еволюция си изпуснал, Танасе. Също нормален в природата процес и единствен в съвременното ни общество и преса г-а-л-и-б-а
15 Август 2013 06:42
"Де"-то пред еволюция си изпуснал


Прощавай
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД