:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Париж предлага увеличение на пенсионните вноски

СНИМКА: ЕПА/ГНЕС
Възрастни французи протестират в Париж с искането за справедливи пенсии. Пенсионната реформа на френското правителство предвижда работниците и компаниите да плащат по-високи пенсионни осигуровки, а осигурителният стаж за получаване на пълна пенсия да се вдигне на 43 г.
След два дни интензивни разговори със синдикати и работодатели френското правителство представи дългоочаквания си проект за пенсионна реформа. Той предвижда от догодина и работници, и компании да плащат по-високи пенсионни осигуровки, а осигурителният стаж за получаване на пълна пенсия да се вдигне на 43 години, съобщи тв France 24.

Според прогнозите до 2020 г. дефицитът в пенсионната система ще надмине 20 млрд. евро. Париж е под засилен натиск да запълни дупките в пенсионната си система и от страна на Европейската комисия.

Промените на кабинета предвиждат пенсионните осигуровки, плащани както от служителите, така и от работодателите, да се повишат постепенно през следващите 4 г., докато през 2017 г. увеличението достигне 0.3%. Това означава, че служител с минимална работна заплата ще плаща по 4.50 евро повече на месец, писа в. "Файненшъл таймс". Също така осигурителният стаж постепенно ще се вдигне от настоящите 41.5 г. на 43 г. до 2035 г. В допълнение ще се въведе облагане на някои бонусни плащания на по-богатите пенсионери и всяка година ще се променя датата, на която пенсиите ще се индексират спрямо инфлацията. Според правителството мерките ще спестят на пенсионната система около 7.3 милиарда евро до 2020 г., а до 2040 г. сметките ще бъдат балансирани.
2
962
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
29 Август 2013 05:24
Като се сравнят предизборните обещания на холандецо с последващите му управленски ходове става ясно че наистина е образцов социалист.
29 Август 2013 08:29
За 22 години ще увеличат осигурителния стаж с 18 месеца. При нас с 4 месеца на година. Запазиха си и ранното пенсиониране на 62 години макар че живеят средно 10 години повече от нас. Но сигурно всички се осигуряват на целия си доход, а не като нас само до 2200 лева.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД