:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 450
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ обявиха завръщането на "Батко и Братко" в пътищата

Депутати от ГЕРБ обявиха завръщането на схемата "Батко и Братко" в пътния сектор заради новия шеф на пътната агенция Стефан Чайков. Според бившите управляващи Чайков е в тежък конфликт на интереси, който може да доведе дори до спиране на европейските фондове. Чайков участва в 12 фирми, повечето свързани с пътния бранш, а буквално веднага след като встъпи в длъжност, подписа договора за обходния път на Монтана. Според подчинените му той е подал всички заявления и декларации за напускане на фирмите. Това обаче още не е отразено в регистрите.

"Има потенциален риск от спиране на евросредства заради конфликт на интереси. Инж. Чайков, вече е встъпил в длъжност, е акционер в 12 фирми. Законът за пътищата въвежда специално изискване - хора от ръководството на АПИ да не са в участие, без акции, фирми на свое име, когато поемат ръководството на агенцията", предупреди бившият регионален министър Лиляна Павлова. Според нея трябва да бъде направена проверка дали подписаният завчера договор е легитимен и дали няма да остане без европейско финансиране.

ГЕРБ обвиниха в конфликт на интереси и регионалния министър Десислава Терзиева заради бившия й съпруг Иво Стефанов, който е шеф на асоциацията на черноморските концесионери. "Г-жа Терзиева не е нито съпруга, нито се намира във фактическо съжителство или в роднинска връзка с лице, което да я поставя в икономическа или политическа зависимост. Не са налице предпоставки от никакъв характер, които да пораждат съмнения в нейната безпристрастност и обективност", уточниха от ведомството й по този повод.
4
1877
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
29 Август 2013 09:30
Винаги ми е интересно, как така човек с лека ръка ще се откаже от акциите си в 12 фирми.. или просто ще ги прехвърли на жена си? Или някой друг приятел?
29 Август 2013 09:33
Сети ли се да питаш президентина си преди четири години, а Тиквата?
29 Август 2013 12:34
при червени престъпници - нищо ново, но има достатъчно наивници и с невъзможност да мислят логично, които ги следват първосигнално и слушат в захлас ...
29 Август 2013 14:45
Асол, човека ти вика
Винаги ми е интересно
, а ти за тиквата ....
Не можеш да спреш да го сънуваш ли ..... кво ли ....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД