:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът избра да спаси само посолството ни в Монголия

Кристиан Вигенин
От общо 14 дипломатически представителства, които кабинетът на Бойко Борисов беше определил за закриване, правителството на Пламен Орешарски избра да спаси единствено посолството в монголската столица Улан Батор. Това стана с решение на Министерския съвет вчера. От външно министерство обясниха пред "Сега", че мотивът бил да се осигури защита на българския бизнес, който бил много добре представен там. По данни на правителствената пресслужба стокообменът между двете страни през 2012 г. е нараснал два пъти в сравнение с 2011 г. и е достигнал 3.9 млн. щатски долара, като е формиран изцяло от български износ - медикаменти, козметика, вина, храни. Кабинетът изтъква и геополитически съображения - съхраняване и разширяване на българското присъствие в региона.

При управлението на ГЕРБ хлопнаха врати посолствата в Судан, Зимбабве, Ангола, Гана, Тайланд, Камбоджа, Венецуела, Чили, Литва и Естония, и консулствата в Хонконг, Бон и Новосибирск. Отпадна идеята да се закрие посолството в Мексико. Бившият външен министър Николай Младенов отвори ново представителство в Ирак и възнамеряваше да направи консулство в столицата на Иракски Кюрдистан - Ербил. Наследникът му Кристиан Вигенин засега не планира да закрива посолства, с изключение на Йемен поради влошаващата се обстановка там.
3
2079
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
28 Август 2013 21:48
По данни на правителствената пресслужба стокообменът между двете страни през 2012 г. е нараснал два пъти в сравнение с 2011 г. и е достигнал 3.9 млн. щатски долара, като е формиран изцяло от български износ - медикаменти, козметика, вина, храни.

Браво!
Цоциализмът си оставя вратичка накъде да емигрира наесен, като ги подпукат тук с кавъни и дървье.....
29 Август 2013 06:51
Сууупер. Закрихме консулстовото в Хонг Конг (център на световната търговия), ама откриваме ново в Иракски Кюрдистан.
Интересно също колко струва издръжката на псолството ни в Монголия дето оправдаваме съществуването му със стокооборот от ЦЕЛИ 3 млн.
29 Август 2013 08:51
Кабинетът избра да спаси само посолството ни в Монголия

Значи се готви назначение на козела Сугарев!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД