:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иран праща персийска котка в Космоса

Иран може да изпрати персийска котка на суборбитален космически полет, след като през януари извърши подобен успешен опит с маймуна, съобщи представител на иранската космическа агенция.

Съобщението бе критикувано от международната организация за защита на животните PETA, която заяви, че това е връщане назад към примитивни технологии. Полетът ще е част от иранската космическа програма, която е доста амбициозна, но е забавяна вече няколко пъти. Тя предвижда пилотиран полет в Космоса до 2020 г.

Представителят на космическата агенция на Иран Мохамед Ебрахими заяви пред официалната агенция "Ирна", че главен кандидат за суборбиталния полет сред други животни е персийска котка, защото тя била един от символите на Иран. Той не посочи конкретна дата за изстрелването на ракетата "Кавошгар", с която ще лети котката, но каза, че това ще е преди март догодина. Ебрахими добави, че в момента се правят последните тестове, за да бъде избрана котката космонавт.
920
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД