:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ансамбъл "Софийски солисти" връчи годишните си награди

Стефан Драгостинов в работен момент със своите студенти Валерия Крачунова-Попова и Емерих Амбил.
Приключи Петият международен конкурс по композиция "София 2013", провеждан под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, който има за цел да стимулира композитори от петте континента за създаването на нови съвременни творби за знаменития камерен ансамбъл "Софийски солисти". Международното жури, оглавявано от композитора Георги Минчев и с участието на проф. Пламен Джуров, ръководител на ансамбъл "Софийски солисти", отсява най-значимите произведения. Една награда дава и ансамбълът. Тази година наградата на "Солистите" отиде във Великобритания, присъдена на Ели Робертсън за творбата Lewisman in Exile. Първата награда на конкурса отлита за Хонконг при младия композитор Крис Хун за пиесата Concerto Funebre за виола и струнни. За втора поредна година композитор от тази страна печели награда, което говори за огромната популярност на българския конкурс по света. С две трети награди се окичват младите български композитори Валерия Крачунова-Попова и Емерих Амбил, студенти в Нов български университет в класа по композиция на проф. Стефан Драгостинов.

С творбата си Gypsy Tabor, в който преплита стремглави, първични звучности и лирични песенни мотиви, характерни за стародавната циганска музика, Валерия Крачунова прави неочаквано талантлив конкурсен "прощъпалник". Колегата й Емерих Амбил, макар и само на 30 години, е вече известен по света и печели награди от много конкурси като "Млади виртуози", белгийското издание на бележитата кралска "Еуфония", конкурса "Акад. Марин Големинов", както и първото издание на "София 2009".

Вече пет години студентите на Драгостинов Емерих Амбил, Сара Костадиновска, Данаил Танев, Валерия Крачунова-Попова и Мина Ефремова са постоянни лауреати на престижни музикални конкурси в България и Европа.

Официалната церемония по награждаването на конкурса по композиция "София 2013" е утре от 19.00 ч. в Голямата зала на Военния клуб, където под ръководството на маестро Пламен Джуров ансамбъл "Софийски солисти" ще изпълни отличените творби.
1500
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД