:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Агенцията за бежанците възложи ремонт без конкурс във „Враждебна“ и „Военна рампа“

Снимка: Борислав Николов
Светлозар Лазаров
Държавната агенция за бежанците ще се сдобие с два нови центъра за настаняване - на бул. "Ботевградско шосе" и в местността "Военна рампа-изток" в София. Това става ясно от обява за обществена поръчка за ремонта им. Първата сграда е социално-педагогическият интернат "Проф. П. Мутафчиев", собственост на образователното министерство. Втората е на земеделското министерство. Заради кратките срокове, в които трябва да бъдат ремонтирани помещенията, в обявлението е посочено, че направо е бил избран изпълнител. Това е строителната компания "Гея Дек" ЕООД. Ремонтът ще струва около 500 хил. лв., които бяха отпуснати от Министерския съвет.

Във вторник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров прогнозира, че до няколко дни вероятно броят на бежанците в България ще достигне 5000 - максимумът, с който България може да се справи сама. В момента броят им е 4500 души, но Лазаров очаква бързо да станат 5000 и заради затварянето на турско-гръцката граница. Според него подобни действия от българската страна са невъзможни.

За да се затвори границата, ще са нужни около 3000 служители и между 10 и 11 млн. лв. месечно. "Ние имаме около 274-километрова граница, от която 58 км имаме изградено интегрирано наблюдение. 30% от лицата, които влизат, обикновено са придружени от своите майки, тоест на практика ние имаме над 50% жени и деца и дори да разположим жива сила на границата, отсреща като застанат жените и децата - как реагираме?", каза комисар Лазаров.

Освен във "Враждебна" и "Военна рампа" главният секретар обясни, че се работи по настаняването на 1000 души в бившите казарми в Момчилград за около 1000 души. Толкова ще побере и лагерът в Харманли.



ПОТОК

80 души за преминали нелегално границата с Турция от 6 ч. на 23 септември до 6 ч. на 24 септември, съобщи МВР. 53-ма от тях са от Сирия. Капацитетът за настаняване на агенцията за бежанците е надхвърлен с 430 места.
4
1774
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
24 Септември 2013 23:05
80 души са преминали нелегално границата с Турция от 6 ч. на 23 септември до 6 ч. на 24 септември, съобщи МВР. 53-ма от тях са от Сирия. Капацитетът за настаняване на агенцията за бежанците е надхвърлен с 430 места.

Да "живеят" турските и българските каналджии, мафията и продажното ни правителство!
24 Септември 2013 23:35
Ето какво прочетох по темата във форума на ''Дневник''. Постът е на бг изселник в Турция. Като че ли този бг изселник е по-загрижен за България от нашите михлюзи.

gkbg
68..положението е тежко и всеки го знае. В Турция по неофициални данни има около 800 хиляди бежанци.
Тези отгоре Ердогановци и неговите хора ги разпръскват във вътрешността на страната. В северните и западните градове.
В Измир досега има 100 000. Няма план, няма никаква организация. Планът на Ердогановци е да ги ползват за идващите избори. Може би звучи смешно и несериозно. Но приятели, това е факт, и те могат да ги ползват тези хора за своите цели. Тук е Турция. Циганска държава, която няма управление. България трябва да внимава. Тези които не са запознати със законите да ги прочетат внимателно. Влязат ли веднъж бежанците в България това е Ваш Проблем, не е проблем на ЕС. Където и да ги пращате, ще Ви ги върнат ОБРАТНО. Трябва незабавно да се предприемат РАДИКАЛНИ МЕРКИ от страна на България. Така смятам аз.
Всичко хубаво ви желая.

Натисни тук

25 Септември 2013 06:48
Официален отговор на комисар Георгиева относно мое запитване за отпускане на средства за сирийските бежанци-Натисни тук
25 Септември 2013 14:01
SINDBAD, получил си много стегнат и изчерпателен отговор.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД