:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАП започва засилен контрол на рискови стоки

Данъчните ще започнат да следят движението на рискови стоки в близост до границите. Възможно е част от превозните средства да бъдат запечатвани и проследявани с GPS. Предвижда се новият начин на контрол да стартира от 1 януари догодина. Той ще се извършва от дирекция "Финансов контрол", която тепърва ще се създава. Това съобщиха вчера от приходната агенция.

Идеите за масиран контрол на стоки с висок фискален риск (най-често селскостопанска продукция, зърно, захар, месо и др.) бяха обявени за първи път в началото на лятото, след протести на наши земеделски производители срещу нерегламентирания внос. За тях се ползва и опита на други европейски страни. Ще се следи дали стоките се реализират на територията на България, дали се изнасят за трети страни и коректно ли са оформени счетоводните и те документи на превозвача, получателя и доставчика. Проверките ще се извършват в близост до граничните пунктове между България и Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната - в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол. По външните за ЕС граници контролът ще се извършва, както и досега, от агенция "Митници", обясняват от НАП. От ведомството уточняват, че проверките ще са непрекъснати - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Подборът на служителите за новата дирекция ще започне в близките седмици. За тях няма да се отварят нови щатове, те ще бъдат назначени в рамките на сегашната численост на персонала на НАП.

1
1414
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Октомври 2013 11:35
Според мен, след нещастния опит преди 15-ина години с така наречената СПРДН (Служба за предатвратяване и разкриване на данъчни престъпления), нормален данъчен няма да се навие на тая работа за 600 - 800 лв. на месец. Службата работи май 2 - 3 година и Дора Андреева я ликвидира 99 г., като изхвърли всички служители от нея на улицата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД