:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ преразглеждат методите си на събиране на разузнавателни данни

САЩ ще преразгледат своя начин на събиране на разузнавателна информация, се казва в съобщение на Белия дом, цитирано от Би Би Си. Това е заявил американският президент Барак Обама в телефонен разговор със своя френски колега Франсоа Оланд заради възникналото напрежение около обвиненията, че Агенцията за национална сигурност(АНС) е подслушвала милиони телефонни обаждания на френски граждани, както разкри в."Монд". Оланд изрази своето дълбоко неодобрение относно шпионирането от АНС, което според него са "неприемливи практики между приятели и съюзници". "Нашата цел е да се опитаме да намерим точния баланс между защитата на личния живот и сигурността на нашите граждани", заяви по-рано американският държавен секретар Джон Кери. Правителството на САЩ не вижда нищо необичайно в това, че АНС събира информация за други страни, както всички останали държави, каза пък Катлийн Хейдън, съветник на президента в Съвета по национална безопасност на САЩ.

АНС е събирала данни за комуникациите на милиони италиански жители, съобщи в."Кориере дела сера". Става дума за телефонни обаждания, текстови съобщения и комуникация в интернет. През есента представители на италианската парламентарна комисия за контрол на дейността на спецслужбите посетиха САЩ, където италианската делегация проведе срещи с представителите на редица американски спецслужби и профилни комисии в Конгреса на САЩ. Именно тогава италианците са получили информацията, че властите в САЩ "вече отдавна събират лични данни на територията на страната, като използват секретната програма "Призма".

Бившият журналист на в."Гардиън" Глен Грийнуолд, който разкри заедно с бившия консултант от ЦРУ Едуард Сноудън секретните разузнавателни програми на САЩ, заяви, че всички латиноамерикански държави са следени от Вашингтон, предаде АФП. Грийнуолд обеща още разкрития в тази област.



989
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД